Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (liefst dag of paar uur tevoren zodat de rijst koud is).
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak die meetot lichtbruin.
Doe de Provencaalse kruiden bij de courgetteblokjes en bak die ook even mee.
Doe de rijst erbij. Zet de warmtebron hoog en bak de rijst goed heet onder voortdurend omscheppen.
Voeg de sukjes lente-ui toe.
Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Garneer met gehakte peterelie.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak die meetot lichtbruin.
Doe de Provencaalse kruiden bij de courgetteblokjes en bak die ook even mee.
Doe de rijst erbij. Zet de warmtebron hoog en bak de rijst goed heet onder voortdurend omscheppen.
Voeg de sukjes lente-ui toe.
Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Garneer met gehakte peterelie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze courgetterijst hebt ik gemaakt bij mijn recepten Mediterrane gehaktballetjes en kippendijtjes met citroen en honing. Smaakte er heerlijk bij.
Rijst vooraf gekookt (het lekkerste is koude rijst).Courgette (hele kleine blokjes), ui,lentuitjes en knoflook bakken. Wat verse kruiden erdoor en smullen maar.
Rijst vooraf gekookt (het lekkerste is koude rijst).Courgette (hele kleine blokjes), ui,lentuitjes en knoflook bakken. Wat verse kruiden erdoor en smullen maar.
Ingrediƫnten
200 gram Basmati-rijst (Tilda)
2 eetlepels olijfolie
1 kleine courgette in kleine blokjes
1 (rode) ui,gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes, in smalle ringetjes
peper, zout
2 theelepels Provencaalse kruiden
paar druppels worcesterrsaus
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels olijfolie
1 kleine courgette in kleine blokjes
1 (rode) ui,gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes, in smalle ringetjes
peper, zout
2 theelepels Provencaalse kruiden
paar druppels worcesterrsaus
2 eetlepels gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de rijst
hapjespan of grote koekenpan
hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
Lekker bij de barbecue of mijn recepten:
https://www.smulweb.nl/recepten/1488489/Zalige-mediterrane-gehaktballetjes-in-kruidige-tomatensaus-met-olijven'of
https://www.smulweb.nl/recepten/1488463/Verrukkelijke-kippendij-uit-de-oven-met-citroen-honing-en-knoflook
https://www.smulweb.nl/recepten/1488489/Zalige-mediterrane-gehaktballetjes-in-kruidige-tomatensaus-met-olijven'of
https://www.smulweb.nl/recepten/1488463/Verrukkelijke-kippendij-uit-de-oven-met-citroen-honing-en-knoflook
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1488529
Homepage ID
886977
Teller
66
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid