Bereidingswijze
Bereiding Chilli:
1. Maak je pepers schoon en scheur ze in stukken.
2. Zet pan op het vuur en vul met 200 ml water.
3. Gooi je pepers erbij en laat weken in net gekookt water. (10 a 15 min)
4. Gooi je pepers in een blender samen met je knoflook, zout, Worcestershire saus en komijnpoeder.
5. Blender het de moeder.
6. Gooi een braadpan op het vuur en een gesnipperd uitje erbij.
7. Bak glazig en gooi daarna je tomaten puree erbij.
8. Ontzuur je tomaten puree. (2 min bakken)
9. Blus af met je peper mengsel uit de blender.
10. Gooi je gehakt erbij samen met je passata en 300 ml water.
11. Gooi ook je kaneelstokje, kruidnagel en Korean peperflakes erbij.
12. Goed roeren, ziet er niet uit maar komt goed.
13. Laat minimaal 1 a 1 1/2 uur bubbelen totdat de chili dikker wordt.
14. Helemaal juiste dikte?
15. Gooi je azijn en chocola erbij voor extra laag smaak!
16. Roeren.
17. Klaar.
Bereiding Cheese
1. Smelt 2 el boter in de pan.
2. Snipper je ui en bak in de boter.
3. Pers je knoflook uit in de pan.
4. Gooi er 2 el bloem bij en goed mengen.
5. 2 minuten je bloem/boter mengsel bakken totdat het gaar is.
6. Gooi je melk erbij en laat dikker worden.
7. Gooi je kaas erbij samen met wat peper, zout en 1 el hotsaus.
8. Goed mengen!
9. Klaar.
Bereiding Fries:
1. Schil en snij je aardappels in dikke frieten.
2. Bewaar je frieten in koud water.
3. Vlak voor frituren goed afdrogen.
4. Verwarm je vet tot 150 a 160 graden en lekker voorbakken (+/- 4 a 5 min.)
5. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en afkoelen voor min 1/2 uur.
6. Afbakken op 180 graden voor +/- 3 min.
7. Klaar?
8. BAM FRIET!
1. Maak je pepers schoon en scheur ze in stukken.
2. Zet pan op het vuur en vul met 200 ml water.
3. Gooi je pepers erbij en laat weken in net gekookt water. (10 a 15 min)
4. Gooi je pepers in een blender samen met je knoflook, zout, Worcestershire saus en komijnpoeder.
5. Blender het de moeder.
6. Gooi een braadpan op het vuur en een gesnipperd uitje erbij.
7. Bak glazig en gooi daarna je tomaten puree erbij.
8. Ontzuur je tomaten puree. (2 min bakken)
9. Blus af met je peper mengsel uit de blender.
10. Gooi je gehakt erbij samen met je passata en 300 ml water.
11. Gooi ook je kaneelstokje, kruidnagel en Korean peperflakes erbij.
12. Goed roeren, ziet er niet uit maar komt goed.
13. Laat minimaal 1 a 1 1/2 uur bubbelen totdat de chili dikker wordt.
14. Helemaal juiste dikte?
15. Gooi je azijn en chocola erbij voor extra laag smaak!
16. Roeren.
17. Klaar.
Bereiding Cheese
1. Smelt 2 el boter in de pan.
2. Snipper je ui en bak in de boter.
3. Pers je knoflook uit in de pan.
4. Gooi er 2 el bloem bij en goed mengen.
5. 2 minuten je bloem/boter mengsel bakken totdat het gaar is.
6. Gooi je melk erbij en laat dikker worden.
7. Gooi je kaas erbij samen met wat peper, zout en 1 el hotsaus.
8. Goed mengen!
9. Klaar.
Bereiding Fries:
1. Schil en snij je aardappels in dikke frieten.
2. Bewaar je frieten in koud water.
3. Vlak voor frituren goed afdrogen.
4. Verwarm je vet tot 150 a 160 graden en lekker voorbakken (+/- 4 a 5 min.)
5. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en afkoelen voor min 1/2 uur.
6. Afbakken op 180 graden voor +/- 3 min.
7. Klaar?
8. BAM FRIET!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chili? Lekker.
Cheese? Nog lekkerder.
Fries? Nog lekkerderder.
Gooi deze 3 dingen op een bord en het wordt helemaal gekkenhuis. Dit is comfort food en eten voor je zieltje.... Lekker man.
Cheese? Nog lekkerder.
Fries? Nog lekkerderder.
Gooi deze 3 dingen op een bord en het wordt helemaal gekkenhuis. Dit is comfort food en eten voor je zieltje.... Lekker man.
Ingrediënten
Chilli.
Ingrediënten:
- 3 chipotle pepers
- 2 ancho pepers
- 200 ml water (voor het weken van je pepers)
- 500 ml water (voor je chili zelf)
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl zout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el Worcestershire saus
- 1 ui, gesnipperd
- 80 gram tomaten puree
- 500 gram gehakt
- 120 ml passata
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagel
- 1 el Korean Pepperflakes
- 1 el appel azijn
- 20 gram pure chocolade.
Cheese.
Ingrediënten:
- 2 el boter
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 el bloem
- 1/2 liter melk
- 250 gram geraspte cheddar
- peper en zout
- 1 el Raijmakers Heetmakers Heat Enhancer (hausas)
Fries.
Ingrediënten:
- 2 l zonnebloemolie
- 2 kg kruimige aardappelen (liefst grote bonken!)
Ingrediënten:
- 3 chipotle pepers
- 2 ancho pepers
- 200 ml water (voor het weken van je pepers)
- 500 ml water (voor je chili zelf)
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl zout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el Worcestershire saus
- 1 ui, gesnipperd
- 80 gram tomaten puree
- 500 gram gehakt
- 120 ml passata
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagel
- 1 el Korean Pepperflakes
- 1 el appel azijn
- 20 gram pure chocolade.
Cheese.
Ingrediënten:
- 2 el boter
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 el bloem
- 1/2 liter melk
- 250 gram geraspte cheddar
- peper en zout
- 1 el Raijmakers Heetmakers Heat Enhancer (hausas)
Fries.
Ingrediënten:
- 2 l zonnebloemolie
- 2 kg kruimige aardappelen (liefst grote bonken!)
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan met dikke bodem
Leuke tips
Toppings.
Ingrediënten:
- Lenteui
- Ingemaakte Jalapeno's
Ingrediënten:
- Lenteui
- Ingemaakte Jalapeno's
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1488149
Homepage ID
2915173
Teller
0
Bron
Eten met Nick
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid