Kipburger met truffelmayonaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/17/2021 - 11:17
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de aardappelen over en bak in 30 min. in de oven knapperig.

2. Schil intussen de pastinaak met de dunschiller en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Veeg de champignons schoon. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipburgers in 15 min. rondom gaar. Bak de Italiaanse bollen 8 min. de oven.

3. Haal na 15 min. de aardappelen uit de oven. Schep er de pastinaak en champignons door en rooster nog 15 min. Haal de broodjes uit de oven en laat iets afkoelen.

4. Snijd de broodjes open en smeer de onderkant van het brood in met truffelmayonaise. Verdeel er wat veldsla over en leg er de burger op. Leg er de bovenkant van het brood op.

5. Leg op elk bord een burger en schep er de geroosterde groenten bij. Serveer met de rest van de truffelmayonaise.
Afbeelding
Kipburger met truffelmayonaise
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een nieuwe variant van een broodje hamburger? Dan is dit hét recept voor jou. Ideaal om je weekend mee te beginnen! 
Ingrediënten
800 g roasted potatoes
500 g biologische pastinaak
250 g kastanjechampignons
1 el zonnebloemolie
4 kipburgers (2 schalen à 2 stuks)
4 Italiaanse bollen met olijfolie & oregano (afbak, 2 pakken à 2 stuks)
4 el mayonaise met truffel (potje à 180 ml)
85 g veldsla
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Schep eventueel de aardappelen voor het bakken om met gesmolten boter, fijngesneden salie en fijngesneden knoflook.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487991
Homepage ID
2796575
Teller
18
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Author Image
jumbosupermarkten