Huesenziwwi – gestoofde haas naar Luxemburgs recept

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/17/2021 - 09:21
Bereidingswijze
-Vil de haas en verwijder de ingewanden.
-Snijd de haas in stukken.
-Maak een marinade van de uien, de sjalotten, het bouquet garni, de jeneverbessen en de rode wijn en laat de haas hierin 24 uur marineren.
-Haal het vlees uit de marinade en laat uitlekken.
-Dep het vlees droog.
-Kruid het vlees met peper en zout.
-Verhit de olie en braad de stukken haas even aan.
-Zeef en verwarm de marinade.
-Bereid een bruine roux.
-Voeg de groente toe aan de marinade.
-Schenk de marinade en de bruine fond bij de roux.
-Breng aan de kook.
-Laat gedurende 20 minuten koken.
-Zeef de roux.
-Voeg de aangebraden stukken haas toe.
-Laat ongeveer 2 uur afgedekt op laag vuur koken.
-Snijd het spek in stukjes en bak het langzaam uit.
-Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
-Verhit de boter, bak de champignons en breng op smaak met zout en peper.
-Schil de witte uien, verhit de boter en fruit de uien met de suiker.
-Snijd het wittebrood in dobbelsteentjes en bak ze in de boter goudbruin.
-Houd de bijlagen warm.
-Serveer de haas in een schaal.
-Garneer met de bijlagen en gehakte peterselie
Afbeelding
Huesenziwwi – gestoofde haas naar Luxemburgs recept
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Luxemburgse stoofpot specialiteit om U tegen te zeggen .  Super lekker , wel eerst minimum 2 uur laten marineren alvorens je kan beginnen koken ,  smakelijk ! 
Ingrediënten
3,5 kg haas
100 ml olie
2 l rode wijn
100 g uien
50 g sjalotten
bouquet garni van tijm, laurierblad en peterselie
150 g boter
150 g bloem
1 l fond van de marinade
250 g gerookt mager spek
400 g champignons
150 g witte uien
150 g wittebrood
120 g boter
150 g wortelen
150 g selderij
150 g prei
150 g uien
1 l bruine fond
een paar jeneverbessen
een snufje zout en gemalen peper
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1487975
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Visit Luxembourg
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester