Koe joe loe lau

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/2021 - 12:00
Bereidingswijze
Spoel de vis af onder stromend koud water. maak de vis droog met keukenpapier en snijd de vis in stukken van 3 x 4 cm. Vermeng het zout met het vijfkruidenpoeder. Wrijf de stukken vis ermee in. Haal de stukken vis door de los geroerde eieren en wentel ze daarna door de maizena
verhit de olie in een Wok. Bak de stukken vis niet meer dan 6 a 7 tegelijk snel aan weerskanten goudgeel neem de stukken uit de olie, laat ze even uitdruipen en op een stuk keukenpapier afkoelen. vlak voor het opdienen, moeten de stukken nogmaals in de hete olie worden gebakken, maar dan goudbruin. Door deze wijze van bereiding ontstaan knapperig deeg jasjes.
Snijd de worteltjes in smalle reepjes. Snijd de uien, ieder in acht partjes. Maakt daarna de rokken van de partjes was. Schilde komkommer meloen of pompoen. Verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bereid de saus door in een pannetje of Wok goede sojasaus te vermengen met de tomatensaus de rijstwijn of Sherry en de azijn. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.voeg 2 deciliter water toe. Laat het mengsel enkele minuten zachtjes doorkoken. Lengte maizena aan met twee a drie eetlepels koud water roer het mengsel door de inhoud van het pannetje en blijven roeren totdat een gebonden saus is verkregen. Voeg de uitgeperste knoflook en de geraspte gemberwortel toe. Roer alles goed om en doe er dan de reepjes wortel en de stukjes ui bij. laat alles dan nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Schep vlak voor het opdienen de stukjes komkommer meloen of pompoen en de doperwtjes erdoor.laat dan nog heel even de kook erover komen. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht één of twee theelepels suiker toe. Leg de vis in de knapperig gebakken deeg jasjes op een voorverwarmde schaal. Strooi er eventueel wat gesnipperde voorjaarsuitjes, prei of bladselderij over. Schenk de saus met het garnituur hier overheen. Dien het gerecht onmiddellijk hierna op.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept komt uit het boek Aziatisch koken Zo doe je dat. het is dus niet van mezelf maar zo lekker dat ik het graag wil delen.
Ingrediënten
700 a 800 gram gefileerde zeevis, bijvoorbeeld tarbot, Griet, kabeljauw of zeewolf
Halve theelepel zout
Halve theelepel vijfkruidenpoeder
2 eieren, los geroerd
6 eetlepels maizena
6 a 8 eetlepels arachideolie
Voorts:
Drie jonge worteltjes
Twee kleine uien
Halve komkommer of een stuk onrijpe meloen of pompoen

Voor de saus:
Twee eetlepels lichte Chinese sojasaus
4 eetlepels Chinese tomatensaus uit pot of blik, eventueel te vervangen door 3 eetlepels tomatenketchup en een eetlepel water
Twee eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry
Een eetlepel azijn
Een eetlepel maizena
Een teentje knoflook uitgeperst
Halve theelepel geraspte verse gemberwortel
4 eetlepels gekookte doperwtjes
Een a twee theelepels suiker
eventueel twee a drie voorjaarsuitjes, een stukje prei of enkele takjes bladselderij gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
Wok
Mes
Knoflookpers
Roerlepels
Leuke tips
Lekker met droog gekookte of gestoomde rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485233
Homepage ID
1328767
Teller
49
Bron
Aziatisch koken, zo doe je dat.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
truhirili