Pane di Levante met kruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/2021 - 08:02
Bereidingswijze
-Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Maak een bal van het deeg, vet de kom in met olie en leg het deeg er opnieuw in. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur op een warme plek rijzen.

-Stort het deeg op een met olie ingevet werkblad en duw er de lucht uit.
-Verdeel het deeg in 6 porties en bol ze losjes op.
-Dek af met plasticfolie en laat nog eens 15 minuten rusten.
-Bol ze daarna nog eens op.
-Leg de broodjes met wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en dek weer af met plasticfolie. Laat ze nog eens 1 uur rijzen.

-Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrijk de broodjes met het losgeklopt eiwit en bestrooi met extra gedroogde tijm en oregano. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Afbeelding
Pane di Levante met kruiden
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere brrodjes uit het Spaanse achterland
Ingrediënten
150 milliliter water (lauwwarm)
50 gram griesmeel (semolina)
5 gram gedroogde gist
200 gram bloem
1 eetlepel eiwit
1 theelepel oregano (gedroogde)
1 theelepel tijm (gedroogde)
10 gram zout
zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1485223
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester