Kaasfondue met pompoen en champagne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/26/2020 - 09:00
Bereidingswijze
1 Snij het kapje van de pompoen, verwijder de zaadjes en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
2 Breng 750 ml lichtgezouten water aan de kook, doe er de blokjes pompoen bij en laat 30 minuten zachtjes garen.
3 Snij de korst van de kaas en rasp 'm fijn.
4 Mix de pompoen met het water goed fijn. Voeg er de kaas en de champagne aan toe en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
5 Giet de fondue in de uitgeholde pompoen en breng op smaak met flink wat peper. Geef er de geblancheerde groenten bij om te dippen.
Afbeelding
Kaasfondue met pompoen en champagne
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een super feestelijke pittige kaasfondue met pompoen en champagne 
Ingrediënten
1 pompoen (kleine, ongeveer 1 kg)
250 g kaas (voor fondue: beaufort of gruyère)
10 cl champagne (of andere schuimwijn)
peper
zout
groene asperges (geblancheerd, om te dippen)
champignons (geblancheerd, om te dippen)
krieltjes (geblancheerd, om te dippen)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482975
Homepage ID
1090993
Teller
25
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid