Bereidingswijze
Zalmmoten ongeveer aantal keren 1cm diep insnijden aan de velzijde (niet helemaal tot de rand). inwrijven met peper, zout en olijfolie. Even laten intrekken.
Rode ui, peper, gember, sap van limoen, knoflook teentjes, theelepel 5-spices poeder, eetlepel sojasaus in de blender en mixen tot dikke saus.
Saus in een ovenschaal waar de zalm net naast elkaar in past. Wat olijfolie erbij. Zal met vel naar boven in de sausleggen. 18-20 min in de oven op 200gr.
Heerlijk met ratatouille
Rode ui, peper, gember, sap van limoen, knoflook teentjes, theelepel 5-spices poeder, eetlepel sojasaus in de blender en mixen tot dikke saus.
Saus in een ovenschaal waar de zalm net naast elkaar in past. Wat olijfolie erbij. Zal met vel naar boven in de sausleggen. 18-20 min in de oven op 200gr.
Heerlijk met ratatouille
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overgenomen van TV met Jamie Oliver. Heerlijke pittige zalm uit de oven en snel klaar.
Ingrediƫnten
4 moten zalm met vel
olijfolie
1 rode peper
2 cm gember
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 limoen
5-spices kruidenmix
sojasaus
olijfolie
1 rode peper
2 cm gember
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 limoen
5-spices kruidenmix
sojasaus
Hulpmiddelen & keukengerei
blender
ovenschaal
ovenschaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482605
Homepage ID
2106115
Teller
6
Bron
Jamie Oliver
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Vegetarisch
Gelegenheid