In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/09/2020 - 19:45
Bereidingswijze
Wrijf de stukken zalm in met peper, zout en citroensap en laat dit 10 minuten intrekken.

Verdeel de prei over de 2 schaaltjes en meng er de room, peper, zout en oregano door.
met de room, zout , peper en oregano .

Leg de zalm ertussen en leg de gehalveerde tomaatjes erom heen.

Meng de aardappelschijfjes met de olie, wat peper en zout en leg ze over de zalm heen.

Bestrooi het gerecht met de grof gehakte pistachenootjes .

Zet de schaaltjes in het midden van de oven. Stel de oven op 200 graden in.
Bak de zalm in 35 minuten goudbruin en gaar. Kies voor de kleine schaaltjes 20 minuten.
Afbeelding
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk en eenvoudig visschoteltje. 
Mijn man is geen echte liefhebber van prei, maar dit schoteltje kon hij zeer waarderen :) Lekker met de crunchy bite van de pistachenootjes. Gebruik 2 kleine één persoons schaaltjes of eentje voor 4 personen.( verdubbel dan uiteraard de hoeveelheden van de ingrediënten )  Dit beschreven gerecht bevatte naar mijn weten wat weinig groente en dusdoende heb ik de hoeveelheid tomaat en prei voor ons tweetjes wat verhoogd.
Ingrediënten
2 stukken zalmfilet van 125 g
kneepje citroensap
250 g prei, in dunne ringen
1/2 el verse oregano, fijngehakt ( of 1 theelepel gedroogde)
2 el slagroom
4 kleine trostomaten, gehalveerd
250 g voor gestoomde aardappelschijfjes
1 el olijfolie
15 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt
2 lage ovenschaaltjes ingevet
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaaltjes, snijplank en mes
Leuke tips
Als je de oven pas inschakelt als het gerecht er al in staat, heb je niet alleen profijt van de opwarmwarmte. Door het geleidelijke opwarmen blijft het gerecht ook beter van smaak.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1481317
Homepage ID
2796273
Teller
74
Bron
Het Nederlands visbureau eigen tekst en foto's en aanpassing
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47