Carpaccio in een glaasje met rucola en truffeldressing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/09/2020 - 17:03
Bereidingswijze
Dressing:
Klop de mayonaise, truffelolie, honing, azijn en citroensap door elkaar.
Maak op smaak met wat zout en peper.

Verdeel de rucola over de glaasjes.
Snij de carpaccio in hapklare stukjes. Verdeel de carpaccio over de rucola.
Schep hierover een eetlepel of meer van de dressing.
Garneer dit met de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
Afbeelding
Carpaccio in een glaasje met rucola en truffeldressing
Carpaccio in een glaasje met rucola en truffeldressing
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een etentje wilde ik een snel, lekker en niet te zwaar voorgerecht. Op internet kwam ik dit recept tegen. De ingrediƫnten die werden genoemd heb ik gebruikt, maar de dressing vond ik veel te zuur (zie website) en heb ik naar eigen smaak aangepast.
Ik heb dit voorgerecht nu al 2x gemaakt en zal dit zeker nog vaker maken.
Ingrediƫnten
120 gram plakjes carpaccio (slager of supermarkt)
plm. 30 gram rucola
2 eetlepels hele kleine dunne stukjes Parmezaanse kaas
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Dressing:
2 eetlepels mayonnaise
1 1/2 eetlepel truffelolie
1/2 eetlepel witte balsamico-azijn
paar druppels citroensap
1/2 eetlepel honing
mespunt zout en wat witte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
4 glazen of coupes
bakje voor het maken van de dressing
Leuke tips
In plaats van mayonaise en truffelolie kun je ook kant en klare truffelmayonaise gebruiken eventueel wat verdund met citroensap.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1481311
Homepage ID
886977
Teller
202
Bron
Aangepast recept van https://www.leukerecepten.nl/recepten/carpaccio-glaasje-truffeldressing/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers