Yoghurtijs met gemarineerde meloenbolletjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/09/2020 - 09:26
Bereidingswijze
1 Rasp de schil van de limoen. Meng de yoghurt met 1 koffielepel limoenschil en zoet naar smaak met honing of stevia. Vul 4 kartonnen ijspotjes met de yoghurt en zet minstens 2 uur in de diepvriezer.
2 Halveer de meloen, verwijder de pitjes en haal er met een meloenlepel bolletjes uit. Per de sinaasappel en meng het sap met 1 koffielepel honing en de tijmblaadjes. Meng de marinade door de meloenbolletjes en zet tot gebruik in de koelkast.
3 Werk de potjes yoghurtijs af met de gemarineerde meloenbolletjes en wat extra verse tijm, en serveer.
Afbeelding
Yoghurtijs met gemarineerde meloenbolletjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxMeloen is dé smaak van de zomer. Met dit homemade yoghurtijs wordt je favoriete fruit nóg lekkerder. Bovendien is dit ijsje slank en gezond en heb je geen ijsmachine nodig 
Ingrediënten
400 g Griekse yoghurt (0% of 2% vetgehalte)
1 cavaillonmeloen
1 limoen (bio)
1 sinaasappel
2 verse tijm takjes
honing (of stevia of andere zoetstof)
Hulpmiddelen & keukengerei
4 kartonnen ijspotjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1481305
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester