Bereidingswijze
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt 75 g van de boteren meng door de koekkruimels. Druk het mengsel tegen de bodem en rand van een ingevette taartvorm en losse bodem van 24 cm doorsnede en laat opstijven in de koelkast. Meng in een kom de pindakaas met de poedersuiker en monchou en bestrijk de taartbodem hiermee. Smelt de chocolade met de resterende 100 g boter in een schone kom op pan met zacht kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Roer glad en laat licht afkoelen. Spreid het mengsel uit over de pindakaas laag en laat de taart 30 min. Opstijven in de koelkast.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker maar machtige taart.
Ingrediënten
200 gram koekjes
175 gram boter
250 gram pindakaas met nootjes
200 gram monchou
150 gram poedersuiker
200 gram chocolade
175 gram boter
250 gram pindakaas met nootjes
200 gram monchou
150 gram poedersuiker
200 gram chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakvorm doorsnede 24 cm
Leuke tips
Wat de taart nog extra lekker maakt is een laagje caramel onder de chocoladelaag.
Maak hiervoor zelf caramelsaus
Maak hiervoor zelf caramelsaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1480365
Homepage ID
2126802
Teller
25
Bron
weet ik niet meer
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid