Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/19/2019 - 08:45
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 40 min. baktijd

-Verwarm de oven voor op th. 5/6 - 160°C.
-Hou 1/4 van de clementines apart en pers het sap uit de andere: je hebt 25 cl nodig.
-Klop de malse boter op met de suiker,doe er dan de eieren bij; klop opnieuw op. Verwerk daarin de bloem, het zout en het sap; meng zorgvuldig tot een homogeen deeg. Doe daarbij de chocoladestukjes en meng.

-Bekleed een vierkante vorm met een zijde van 20 cm met bakpapier. Giet daarin het deeg en laat 40 min. bakken in de oven.
-Laat 5 min. rusten, ontvorm op een rooster en laat afkoelen.

-Snij het gebak in vierkanten; versier deze met parelsuiker en kwartjes clementine. Dien eventueel op in papieren bakjes, zoals brownies.
Afbeelding
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker 
Ingrediënten
8 enkele clementines
120 g malse boter
150 g griessuiker
2 eieren
220 g zelfrijzende bloem
100 g chocoladestukjes
kleine suikerparels
1/2 eetlepel specerijenmix voor speculaas
Hulpmiddelen & keukengerei
vierkante vorm 20 x 20
Leuke tips
Kooktip

Je kan ½ koffielepel speculooskruiden toevoegen aan het deeg.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475113
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid