Bereidingswijze
-Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan en verwarm op een zacht vuur.
-Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je alles nog een beetje smelten.
-Neem de pan van het vuur, laat 1 min. rusten en roer met de garde tot een glad mengsel.
-Doe het in een kom, voeg 50 g bloemsuiker en het ei toe, meng goed en laat afkoelen.
-Doe de koekjes ondertussen in een diepvrieszakje en sluit het met een knoop.
-Klop er met een soeplepel op zodat je de koekjes verkruimelt tot kleine kruimels (! niet volledig tot gruis).
-Knip de marshmallows met de schaar in kleine stukjes of trek er met de vingers kleine stukjes af.
-Doe de koekjes en de marshmallows bij in de kom en meng goed met een soepele spatel.
-Knip 2 rechthoeken van bakpapier.
-Verdeel de bereiding in 2 en leg elke helft op een stuk papier.
-Maak er lange worsten van die je oprolt in het papier: zorg dat het papier er goed rond zit en sluit de kanten al draaiend.
-Leg de worsten minstens 2 uur in de koelkast zodat ze hard worden.
-Neem de worsten 30 min. op voorhand uit de koelkast.
-Rol ze dan in de resterende bloemsuiker en snij ze met een broodmes in plakjes.
-Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je alles nog een beetje smelten.
-Neem de pan van het vuur, laat 1 min. rusten en roer met de garde tot een glad mengsel.
-Doe het in een kom, voeg 50 g bloemsuiker en het ei toe, meng goed en laat afkoelen.
-Doe de koekjes ondertussen in een diepvrieszakje en sluit het met een knoop.
-Klop er met een soeplepel op zodat je de koekjes verkruimelt tot kleine kruimels (! niet volledig tot gruis).
-Knip de marshmallows met de schaar in kleine stukjes of trek er met de vingers kleine stukjes af.
-Doe de koekjes en de marshmallows bij in de kom en meng goed met een soepele spatel.
-Knip 2 rechthoeken van bakpapier.
-Verdeel de bereiding in 2 en leg elke helft op een stuk papier.
-Maak er lange worsten van die je oprolt in het papier: zorg dat het papier er goed rond zit en sluit de kanten al draaiend.
-Leg de worsten minstens 2 uur in de koelkast zodat ze hard worden.
-Neem de worsten 30 min. op voorhand uit de koelkast.
-Rol ze dan in de resterende bloemsuiker en snij ze met een broodmes in plakjes.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker huisgemaakt voor de kinderen , ideaal bij Sint-Nikolaas of Carnaval
Ingrediƫnten
150 g Petit Beurre koekjes
100 g boter
200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
2 eetlepels bloemsuiker
1 ei
50 g marshmallows
100 g boter
200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
2 eetlepels bloemsuiker
1 ei
50 g marshmallows
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Kooktip
Versnij de worsten niet meteen als je ze uit de koelkast neemt, want ze zijn dan te hard en de plakjes zullen breken.
Versnij de worsten niet meteen als je ze uit de koelkast neemt, want ze zijn dan te hard en de plakjes zullen breken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1475107
Homepage ID
1090993
Teller
11
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid