Bereidingswijze
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en smelt daarin de boter tot die begint te bruisen en te kleuren.
- Snijd intussen het vlees in dobbelstenen en bak het rondom bruin (4 minuten). Bestrooi met peper en zout.
- Snij de uien, wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg het toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en laat de groenten ongeveer 6 minuten meebakken.
- Doe de tijm, laurier, stroop, mosterd en azijn erbij, schep weer alles door elkaar en voeg het bier toe. Het vlees moet net onder staan, vul eventueel aan met water.
- Breng het geheel tegen de kook aan en laat dit 2-2 ½ uur op een klein pitje zachtjes stoven.
- Schep het vlees regelmatig om en vul eventueel een beetje water aan als dat nodig is.
- Voeg ongeveer een half uurtje voor het einde de pepernoten toe en roer tot de pepernoten zijn opgelost en opgenomen door de saus. Let op dat het niet aanbrand!!!
- Breng het vlees indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. (Eerst proeven).
- Snijd intussen het vlees in dobbelstenen en bak het rondom bruin (4 minuten). Bestrooi met peper en zout.
- Snij de uien, wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg het toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en laat de groenten ongeveer 6 minuten meebakken.
- Doe de tijm, laurier, stroop, mosterd en azijn erbij, schep weer alles door elkaar en voeg het bier toe. Het vlees moet net onder staan, vul eventueel aan met water.
- Breng het geheel tegen de kook aan en laat dit 2-2 ½ uur op een klein pitje zachtjes stoven.
- Schep het vlees regelmatig om en vul eventueel een beetje water aan als dat nodig is.
- Voeg ongeveer een half uurtje voor het einde de pepernoten toe en roer tot de pepernoten zijn opgelost en opgenomen door de saus. Let op dat het niet aanbrand!!!
- Breng het vlees indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. (Eerst proeven).
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een winters stoofpotje op smaak gebracht met peper/kruidnoten. Het past dus he-le-maal bij de tijd van Sinterklaas.
De pepernoten hebben een bindende werking van de saus en geven het een heerlijk warm en kruidig accent. Heb je geen pepernoten, geen nood(t) ;) :) :P want je kunt ze ook heel goed vervangen door speculaas of peperkoek.
Lekker met eigengemaakte Verse-friet-met-schil-zoals-bij-la-place en zelfgemaakt appelmoes.
De pepernoten hebben een bindende werking van de saus en geven het een heerlijk warm en kruidig accent. Heb je geen pepernoten, geen nood(t) ;) :) :P want je kunt ze ook heel goed vervangen door speculaas of peperkoek.
Lekker met eigengemaakte Verse-friet-met-schil-zoals-bij-la-place en zelfgemaakt appelmoes.
Ingrediënten
- 1 kilo sukadelappen (of riblappen)
- 2 uien
- 1 grote (of 2 kleinere) winterpeen
- 200 gram knolselderij
- 2 st bleekselderij
- 2 el (vruchten)azijn
- 1 el pittige mosterd
- 2 el appelstroop
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 flesjes La Trappe dubbel
- 100 gram pepernoten (kruidnoten)
- olijfolie
- klont boter
- pezo
- 2 uien
- 1 grote (of 2 kleinere) winterpeen
- 200 gram knolselderij
- 2 st bleekselderij
- 2 el (vruchten)azijn
- 1 el pittige mosterd
- 2 el appelstroop
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 flesjes La Trappe dubbel
- 100 gram pepernoten (kruidnoten)
- olijfolie
- klont boter
- pezo
Leuke tips
Lekker met zelfgemaakte frieten in de schil en natuurlijk eigen gemaakt appelmoes.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475101
Homepage ID
2066044
Teller
3054
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid