Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/18/2019 - 14:13
Bereidingswijze
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en smelt daarin de boter tot die begint te bruisen en te kleuren.
- Snijd intussen het vlees in dobbelstenen en bak het rondom bruin (4 minuten). Bestrooi met peper en zout.
- Snij de uien, wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg het toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en laat de groenten ongeveer 6 minuten meebakken.
- Doe de tijm, laurier, stroop, mosterd en azijn erbij, schep weer alles door elkaar en voeg het bier toe. Het vlees moet net onder staan, vul eventueel aan met water.
- Breng het geheel tegen de kook aan en laat dit 2-2 ½ uur op een klein pitje zachtjes stoven.
- Schep het vlees regelmatig om en vul eventueel een beetje water aan als dat nodig is.
- Voeg ongeveer een half uurtje voor het einde de pepernoten toe en roer tot de pepernoten zijn opgelost en opgenomen door de saus. Let op dat het niet aanbrand!!!
- Breng het vlees indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. (Eerst proeven).
Afbeelding
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een winters stoofpotje op smaak gebracht met peper/kruidnoten. Het past dus he-le-maal bij de tijd van Sinterklaas.
De pepernoten hebben een bindende werking van de saus en geven het een heerlijk warm en kruidig accent. Heb je geen pepernoten, geen nood(t) ;) :) :P want je kunt ze ook heel goed vervangen door speculaas of peperkoek.
Lekker met eigengemaakte Verse-friet-met-schil-zoals-bij-la-place en zelfgemaakt appelmoes.
Ingrediënten
- 1 kilo sukadelappen (of riblappen)
- 2 uien
- 1 grote (of 2 kleinere) winterpeen
- 200 gram knolselderij
- 2 st bleekselderij
- 2 el (vruchten)azijn
- 1 el pittige mosterd
- 2 el appelstroop
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 flesjes La Trappe dubbel
- 100 gram pepernoten (kruidnoten)
- olijfolie
- klont boter
- pezo
Leuke tips
Lekker met zelfgemaakte frieten in de schil en natuurlijk eigen gemaakt appelmoes.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475101
Homepage ID
2066044
Teller
3054
Waardering aantal
3
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid