Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/07/2019 - 05:52
Bereidingswijze
-Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes.
-Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.

-Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
-Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee.
-Voeg het warme water en de bouillontabletten toe.
-Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken.
-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

-Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster.
-Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje.
-Schep de soep in de kommen.
-Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
-Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.
Afbeelding
Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Brrr! Met deze lekkere 'halloween' soep begint het griezelen al in de keuken.
Ingrediënten
1 verse pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
4 sneetjes wit casinobrood
2 el traditionele olijfolie
1 liter water (warm)
2 groentebouillontabletten
75 ml tomatensap (pak 1 liter)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1474287
Homepage ID
1090993
Teller
440
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid