Varkensreepjes met herfstsaus en pompoenpuree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/30/2019 - 09:15
Bereidingswijze
-Kook de pompoenblokjes in ongezouten water gaar en laat uitlekken. Mix tot puree met een staafmixer. Voeg olijfolie naar smaak toe. Smaak af met peper en zout en meng met de geroosterde pompoenpitjes.
de saus :
-Kook de blokjes wortel, koolrabi en knolselder beetgaar in gezouten water.
-Kook het mosterdzaad 10 minuten in water.
-Meng de wortelgroenten met de mosterd, tijm en peterselie.
-Doe de gember met het wortelsap in een kookpot en laat alles inkoken tot ca. 1 dl.
-Smaak af met sinaasappelsap, boter, peper en zout.
- Giet door een zeef.
-Voeg de groenteblokjes toe aan de saus en houd warm.

-Kruid de varkensreepjes met peper en zout en bak ze kort aan.
-Serveer het vlees met pompoenpuree en herfstsaus.
Afbeelding
Varkensreepjes met herfstsaus en pompoenpuree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet alleen lekker op Halloween....
Ingrediƫnten
600 g varkensvlees, in reepjes
zwarte peper en zout
boter om in te bakken

Voor de saus:
1 wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 stuk koolrabi, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 stuk knolselder, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel gele mosterdzaadjes
1 eetlepel bruine mosterdzaadjes
1 takje tijm
1 eetlepel bladpeterselie, fijngesneden
1 klein stukje gember, fijngesneden
2,5 dl verse wortelsap
3 Ć  4 eetlepel sinaasappelsap
2 eetlepel boter
zwarte peper en zout

Voor de pompoenpuree:
1 kleine harde pompoen (potimaron), ontpit en in stukjes gesneden
olijfolie
geroosterde pompoenpitjes
zwarte peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474061
Homepage ID
1090993
Teller
18
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid