Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Even goed afspoelen met koud water, laten uitlekken en afkoelen.
- Maak de dressing en meng deze door de afgekoelde pasta.
- Voeg de kip, olijven, lente uitjes, tomaatjes, mozzarella, en basilicum toe en schepalles goed door elkaar.
- Zet de salade totdat je deze wilt serveren in de koelkast.
- Serveer de rucola en Parmezaanse kaas er apart bij.
- Maak de dressing en meng deze door de afgekoelde pasta.
- Voeg de kip, olijven, lente uitjes, tomaatjes, mozzarella, en basilicum toe en schepalles goed door elkaar.
- Zet de salade totdat je deze wilt serveren in de koelkast.
- Serveer de rucola en Parmezaanse kaas er apart bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pastasalade zoals deze smaakt heerlijk met warm weer als hoofdgerecht maar is ook perfect als bijgerecht bij een bbq.
TIP: Makkelijk om hier een vegetarische variant van te maken door de gerookte kipfilet weg te laten. Als je deze salade als bijgerecht bij de bbq eet kun je het vlees hierin ook goed missen, je eet dan meestal al genoeg vlees van de bbq ;) :)
TIP: Makkelijk om hier een vegetarische variant van te maken door de gerookte kipfilet weg te laten. Als je deze salade als bijgerecht bij de bbq eet kun je het vlees hierin ook goed missen, je eet dan meestal al genoeg vlees van de bbq ;) :)
Ingrediƫnten
- 300 gram pasta (kies een korte pastasoort zoals bijvoorbeeld maccheroni, penne, fusilli, farfalle of iets dergelijks)
- 200 gram gerookte kip, in stukjes snijden
- handvol olijven
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- +/- 15 snacktomaatjes (of andere kleine tomaatjes), doormidden gesneden
- 1 bol mozzarella, in stukjes gesneden
- 10 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
- zakje rucola (75 gram)
- Parmezaanse kaas (snippers)
Voor de dressing:
- 3 el groene pesto
- 3 el olijfolie
- 3 el witte balsamico azijn
- 3 tl suiker
- 200 gram gerookte kip, in stukjes snijden
- handvol olijven
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- +/- 15 snacktomaatjes (of andere kleine tomaatjes), doormidden gesneden
- 1 bol mozzarella, in stukjes gesneden
- 10 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
- zakje rucola (75 gram)
- Parmezaanse kaas (snippers)
Voor de dressing:
- 3 el groene pesto
- 3 el olijfolie
- 3 el witte balsamico azijn
- 3 tl suiker
Leuke tips
Ook erg lekker met een ciabatta brood erbij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1472779
Homepage ID
2066044
Teller
5159
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid