Bereidingswijze
Marinade:
Meng de bakolie, ketjap en voeg chilipoeder toe naar smaak en marineer hiermee de kalkoenstukjes minimaal 1 uur.
Voorbereiding:
Snipper een halve ui. Snij de andere helft en de rode ui in halve ringen. Snij de knoflook in kleine stukjes.
Snij de paprika in repen en halveer deze.
Snij de courgette in plakjes en halveer deze.
Snij de bosui in ringetjes van 1 cm
Laat de kidneybonen uitlekken. Meng paprika, courgette en bosui in een kom.
Bereiding:
Maak een klein beetje bakmargarine warm in de wok. Bak de stukje bacon uit. Als deze krokant zijn, haal ze uit de pan en fruit in het vet de gesnipperde ui, de kerrie en de knoflook.
Bak de gemarineerde kalkoenstukjes goudbruin en haal ze daarna uit het vet en leg ze bij de spekjes
Voeg een beetje bakmargarine toe en laat heet worden.
Fruit de halve uiringen tot ze zacht zijn. Voeg daarna de gemengde groente toe en laat dit langzaam garen tot beetgaar. Verpulver het halve bouillonblokje over de groente en roer dit er door. Voeg daarna kalkoen en spek toe en warm dit weer door en door.
Vergeet niet voortdurend te roeren. Het is tenslotte wokken. Eet smakelijk
Meng de bakolie, ketjap en voeg chilipoeder toe naar smaak en marineer hiermee de kalkoenstukjes minimaal 1 uur.
Voorbereiding:
Snipper een halve ui. Snij de andere helft en de rode ui in halve ringen. Snij de knoflook in kleine stukjes.
Snij de paprika in repen en halveer deze.
Snij de courgette in plakjes en halveer deze.
Snij de bosui in ringetjes van 1 cm
Laat de kidneybonen uitlekken. Meng paprika, courgette en bosui in een kom.
Bereiding:
Maak een klein beetje bakmargarine warm in de wok. Bak de stukje bacon uit. Als deze krokant zijn, haal ze uit de pan en fruit in het vet de gesnipperde ui, de kerrie en de knoflook.
Bak de gemarineerde kalkoenstukjes goudbruin en haal ze daarna uit het vet en leg ze bij de spekjes
Voeg een beetje bakmargarine toe en laat heet worden.
Fruit de halve uiringen tot ze zacht zijn. Voeg daarna de gemengde groente toe en laat dit langzaam garen tot beetgaar. Verpulver het halve bouillonblokje over de groente en roer dit er door. Voeg daarna kalkoen en spek toe en warm dit weer door en door.
Vergeet niet voortdurend te roeren. Het is tenslotte wokken. Eet smakelijk
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker recept om op vakantie klaar te maken. Eet je niet koolhydraatarm, bak dan stukjes aardappel mee.
Ingrediƫnten
400 g kalkoenfilet in stukjes
125 g gerookte bacon
1 courgette in gehalveerde plakjes
1 blik rode kidneybonen
1 rode paprika
3 bosuitjes
1 rode ui
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl kerrie
2 el ketjap manis
Chilipoeder
2 el Bakolie
0,5 bouillonblokje
Bakmargarine
125 g gerookte bacon
1 courgette in gehalveerde plakjes
1 blik rode kidneybonen
1 rode paprika
3 bosuitjes
1 rode ui
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl kerrie
2 el ketjap manis
Chilipoeder
2 el Bakolie
0,5 bouillonblokje
Bakmargarine
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1472721
Homepage ID
2126399
Teller
206
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid