Bereidingswijze
- Week de rijst ongeveer 30 minuten in water en giet het daarna af.
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de uien.
- Voeg de knoflook, garam masala, cashewnoten en rozijnen toe en laat dit kruidenmengsel nog 5 minuten meebakken.
- Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe en laat het even meebakken.
- Voeg de rijst toe en laat ook deze even meebakken. Doe er na een paar minuten 400 ml kokend water en een theelepel zout bij en laat de rijst 5 minuten zonder deksel koken.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst gaar worden.
- Roer regelmatig door de rijst anders plakt alles aan de bodem van de pan vast.
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de uien.
- Voeg de knoflook, garam masala, cashewnoten en rozijnen toe en laat dit kruidenmengsel nog 5 minuten meebakken.
- Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe en laat het even meebakken.
- Voeg de rijst toe en laat ook deze even meebakken. Doe er na een paar minuten 400 ml kokend water en een theelepel zout bij en laat de rijst 5 minuten zonder deksel koken.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst gaar worden.
- Roer regelmatig door de rijst anders plakt alles aan de bodem van de pan vast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijke variant op gewone witte rijst.
De bereidingswijze deed me een beetje aan risotto denken. Blijf er wel voortdurend doorroeren want anders plakt het aan de bodem van de pan vast.
TIP: Als je 300-400 gram garnalen, kip of vlees toevoegt, wordt het een maaltijdschotel.
De bereidingswijze deed me een beetje aan risotto denken. Blijf er wel voortdurend doorroeren want anders plakt het aan de bodem van de pan vast.
TIP: Als je 300-400 gram garnalen, kip of vlees toevoegt, wordt het een maaltijdschotel.
Ingrediënten
- 400 gram witte rijst (ik heb Basmati gebruikt)
- olie om in te bakken
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 el garam masala
- 100 gram cashewnoten
- 40 gram rozijnen
- 1 groentebouillonblok
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- theelepel zout
- olie om in te bakken
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 el garam masala
- 100 gram cashewnoten
- 40 gram rozijnen
- 1 groentebouillonblok
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- theelepel zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1469577
Homepage ID
2066044
Teller
894
Bron
De smaak van Zanzibar (beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt)
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid