Bereidingswijze
Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Smelt de roomboter in een pannetje, laat het niet bruin worden.
Breek de koek/pepernoten tot kruim.
Roer het kruim door de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
Aandrukken met de bolle kant van een lepel voor een mooie strakke bodem.
Laat de bodem in de koelkast opstijven.
Klop de slagroom met de helft van de suiker en de klopvast bijna stijf.
Klop in een tweede kom de monchou met de andere helft van de suiker romig.
Spatel nu de monchou door de slagroom, doe dit met kleine beetjes tegelijk.
Verdeel het mengsel over de bodem en strijg het netjes glad.
Dit nu 4 uur in de koelkast op laten stijven.
Pel twee mandarijnen en verdeel de partjes over de monchoubodem.
Pers 250 ml sap uit de overige vruchten.
Meng de taartina met 2 eetlepels sap aan en roer dit tot een glad papje.
Breng het sap aan de kook en voeg het taartina-papje toe. Warm het geheel al roerend weer op en laat het 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur, laat het even afkoelen en verdeel de nog warme gelei voorzichtig over de taart.
Laat de taart in de koelkast opstijven.
Smelt de roomboter in een pannetje, laat het niet bruin worden.
Breek de koek/pepernoten tot kruim.
Roer het kruim door de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
Aandrukken met de bolle kant van een lepel voor een mooie strakke bodem.
Laat de bodem in de koelkast opstijven.
Klop de slagroom met de helft van de suiker en de klopvast bijna stijf.
Klop in een tweede kom de monchou met de andere helft van de suiker romig.
Spatel nu de monchou door de slagroom, doe dit met kleine beetjes tegelijk.
Verdeel het mengsel over de bodem en strijg het netjes glad.
Dit nu 4 uur in de koelkast op laten stijven.
Pel twee mandarijnen en verdeel de partjes over de monchoubodem.
Pers 250 ml sap uit de overige vruchten.
Meng de taartina met 2 eetlepels sap aan en roer dit tot een glad papje.
Breng het sap aan de kook en voeg het taartina-papje toe. Warm het geheel al roerend weer op en laat het 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur, laat het even afkoelen en verdeel de nog warme gelei voorzichtig over de taart.
Laat de taart in de koelkast opstijven.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke taart 'bakken' zonder oven maar met een koelkast.
Ingrediënten
200 gram kruidnoten of kandijkoeken of bastognekoeken
100 gram ongezouten roomboter
boter om in te vetten
250 gram slagroom
1 zakje klopfix
300 gram monchou (losse pakjes)
130 gram basterdsuiker
1 zak mandarijnen
1 zakje taartina
100 gram ongezouten roomboter
boter om in te vetten
250 gram slagroom
1 zakje klopfix
300 gram monchou (losse pakjes)
130 gram basterdsuiker
1 zak mandarijnen
1 zakje taartina
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 24 cm
bakpapier
mixer met garde
bakpapier
mixer met garde
Leuke tips
Taart eventueel garneren met een toefjes of rand slagroom.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1467797
Homepage ID
841731
Teller
207
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid