Gehaktslof met koekkruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/28/2018 - 14:43
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook en uien. Maak de wortel, courgette en paprika schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de koek in stukjes. Verhit de vloeibare margarine en bak het gehakt rul. Voeg de groenten en tomatenpuree toe en bak even mee. Breng op smaak met zout, peper en koekkruiden. Voeg de ontbijtkoek toe en eventueel een beetje water.
Verwarm de oven voor op 200 gr C. Kneed de bloem met wat zout, het gist het water en de olie tot een deeg. Rol uit tot een lap van 30 x 40 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het deeg. Maak met een mes schuine inkepingen aan de lange kanten ( tot aan de vulling) Vouw het deeg als een vlecht over het gehaktmengsel heen en plak het eventueel vast met water. Bestrijk het met ei. Bak de slof in ca 20 minuten goudbruin en gaar midden in de oven.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze strudel maak ik ieder jaar rond sinterklaas wel een keertje. De combinatie tussen hartig en zoet is een fijne smaakbeleving en is een aanvulling op een buffet.
Ingrediƫnten
2 teentjes knoflook
2 uien
1 winterwortel
1 paprika
1 kleine courgette
1 plakje ontbijtkoek
vloeibare margarine
400 gr. rundergehakt
1 eetl. tomatenpuree
zout/peper
2 tl. speculaaskruiden
1 ei
500 gr.bloem
3 dl. water
1 eetl. olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, oven,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1465681
Homepage ID
1337279
Teller
49
Bron
Life & cooking
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anneke99
Gelegenheid