Bereidingswijze
- Pers de mandarijnen uit en doe de Cointreau erdoorheen.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig (bijna stijf) en roer er de mascarpone en de koek/speculaaskruiden doorheen. Roer of mix het tot een mooi glad geheel.
- Zet de glaasjes (of schaal) klaar en doop de kruidnoten in het sap, laat de vloeistof goed intrekken en leg ze op de bodem. Verdeel de eventueel overgehouden vloeistof over de kruidnootjes.
- Verdeel het mascarpone/slagroom mengsel over de glazen en garneer het met een beetje cacao, blaadje munt en een partje van de mandarijn (zie foto).
- Zet in de koelkast of serveer het meteen.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig (bijna stijf) en roer er de mascarpone en de koek/speculaaskruiden doorheen. Roer of mix het tot een mooi glad geheel.
- Zet de glaasjes (of schaal) klaar en doop de kruidnoten in het sap, laat de vloeistof goed intrekken en leg ze op de bodem. Verdeel de eventueel overgehouden vloeistof over de kruidnootjes.
- Verdeel het mascarpone/slagroom mengsel over de glazen en garneer het met een beetje cacao, blaadje munt en een partje van de mandarijn (zie foto).
- Zet in de koelkast of serveer het meteen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Kruidnoten-tiramisu is inmiddels een vaste afsluiter geworden op ons Sinterklaas buffet. Maar omdat verandering van spijs doet eten, zoals het spreekwoord zegt, en omdat er altijd mensen zijn die niet zo dol zijn op koffie, heb ik dit jaar een variant met mandarijn bedacht en gemaakt.
Tip: Voor de suiker heb ik hiervoor mijn zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt. Zie hiervoor mijn blog: No waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes
Tip: Voor de suiker heb ik hiervoor mijn zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt. Zie hiervoor mijn blog: No waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes
Ingrediënten
- Kruidnootjes (of speculaas)
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker
- 1 tl koek of speculaaskruiden
- 100 ml uitgeperst mandarijnensap (ongeveer 5 mandarijnen)
- 25 ml Cointreau (of Grand Marnier)
- om mee te garneren, beetje cacao, blaadjes munt en 1 mandarijn
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker
- 1 tl koek of speculaaskruiden
- 100 ml uitgeperst mandarijnensap (ongeveer 5 mandarijnen)
- 25 ml Cointreau (of Grand Marnier)
- om mee te garneren, beetje cacao, blaadjes munt en 1 mandarijn
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1464703
Homepage ID
2066044
Teller
961
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid