Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water.
Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop de eidooiers los en meng ze met de room.
Laat de boter smelten in de pan doe er de bloem bij en laat ze licht kleuren tot koekjes geur.
Roer er vervolgens beetje bij beetje de melk door tot je een homogene saus hebt (roux). Meng de gelatine onder de roux, vervolgens de bouillon, dan de geraspte kaas. Roer tot een stevig geheel. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot. Neem van het vuur en meng er de room en het eierdooiermengsel door. Voeg de garnalen toe. Voeg als laatste het citroensap toe.
Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop de eidooiers los en meng ze met de room.
Laat de boter smelten in de pan doe er de bloem bij en laat ze licht kleuren tot koekjes geur.
Roer er vervolgens beetje bij beetje de melk door tot je een homogene saus hebt (roux). Meng de gelatine onder de roux, vervolgens de bouillon, dan de geraspte kaas. Roer tot een stevig geheel. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot. Neem van het vuur en meng er de room en het eierdooiermengsel door. Voeg de garnalen toe. Voeg als laatste het citroensap toe.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De perfecte garnaalkroket voldoet aan 4 zaken: veel garnalen, een fijne korst, licht lopend vanbinnen en na 1 kroket, heb je nog altijd zin in een tweede.
Ingrediƫnten
250 g Jong geraspte kaas
300 g garnalen
80 g boter
250 g bloem
4 dl volle melk
2 dl schaaldierenbouillon/visfumet
6 blaadjes gelatine
peper en zout
muskaatnoot
sap van 1 citroen
paneermeel
1/2 dl arachideolie
1 dl room
5 eieren
300 g garnalen
80 g boter
250 g bloem
4 dl volle melk
2 dl schaaldierenbouillon/visfumet
6 blaadjes gelatine
peper en zout
muskaatnoot
sap van 1 citroen
paneermeel
1/2 dl arachideolie
1 dl room
5 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Leg een vel bakpapier van ongeveer 20x30 cm in een platte ovenschaal en vet het bakpapier in met de olie. Giet het mengsel in de ovenschaal, dek af en laat 24u afkoelen.
Leuke tips
Werk af met gefrituurde peterselie. Let wel: doe eerst veel zout op de peterselie alvorens te bakken in het frituurvet.
Serveer met sla, peterselie en een schijfje citroen.
Serveer met sla, peterselie en een schijfje citroen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1464665
Homepage ID
2795691
Teller
69
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid