Bereidingswijze
1. Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 minuten luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao en koffiepoeder toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur.
2. Laat de boter iets afkoelen voor je deze bij het cacaomengsel giet. Schenk al roerend de boter bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
3. Hak de truffelpepernoten grof en doe dit bij het cacaomengsel. Laat wat pepernoten heel zodat de arretjescake niet te fijn word.
4. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het arretjescake mengsel er op. Strijk de bovenkant glad en plaats de arretjescake in de koelkast. Laat het minimaal 2 uur opstijven.
Bewaartip: Bewaar de arretjescake afgedekt in een koelkast maximaal 2 a 3 dagen.
2. Laat de boter iets afkoelen voor je deze bij het cacaomengsel giet. Schenk al roerend de boter bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
3. Hak de truffelpepernoten grof en doe dit bij het cacaomengsel. Laat wat pepernoten heel zodat de arretjescake niet te fijn word.
4. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het arretjescake mengsel er op. Strijk de bovenkant glad en plaats de arretjescake in de koelkast. Laat het minimaal 2 uur opstijven.
Bewaartip: Bewaar de arretjescake afgedekt in een koelkast maximaal 2 a 3 dagen.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept van arretjescake met koffie en truffelpepernoten is precies wat je nodig hebt met Sinterklaas. Je kunt het een dag van te voren maken en is super makkelijk en snel klaar. Laat dat heerlijk avondje maar komen!
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
200 gr witte basterdsuiker
200 gr ongezouten boter
50 gr cacaopoeder
2 EL oploskoffie
1 zak truffelpepernoten a 400 gr
200 gr witte basterdsuiker
200 gr ongezouten boter
50 gr cacaopoeder
2 EL oploskoffie
1 zak truffelpepernoten a 400 gr
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom
cakeblik
bakpapier
handmixer
pannetje
pannenlikker
cakeblik
bakpapier
handmixer
pannetje
pannenlikker
Leuke tips
Decoreer de arretjescake met een paar truffelpepernoten of doe wat mokkaboontjes door het beslag.
Geen rauwe ei? Je kan de ei in het recept weglaten. Wil je het geheel smeuïger hebben? Een scheutje vla kan hierbij helpen of wat gesmolten chocolade.
Geen rauwe ei? Je kan de ei in het recept weglaten. Wil je het geheel smeuïger hebben? Een scheutje vla kan hierbij helpen of wat gesmolten chocolade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1464439
Homepage ID
2787157
Teller
2686
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid