Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Leg de deegplakjes met de bebloemde zijde naar beneden achter elkaar en iets overlappend op het werkvlak, in een lange rij. Druk de naden goed aan zodat een lange lap ontstaat.
3. Kneed in een kom het gehakt met de chorizo, de paprika, de helft van de tijm en peper naar smaak.
4. Vorm van het gehakt met je handen een lange rol die iets korter is dan het deeg. Leg de gehaktrol op het deeg.
5. Bestrijk het deeg rondom de rol gehakt dun met de helft van het ei. Rol het deeg om het gehakt; trek het deeg er een beetje overheen zodat het gehakt helemaal ingepakt is. Druk de naad goed aan en vouw ook de uiteinden dicht.
6. Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat, in de vorm van de letter S.
7. Bestrijk het deeg dun met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de tijm en peper en zeezout naar smaak.
8. Bak de letter in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Laat de banketletter afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukjes
2. Leg de deegplakjes met de bebloemde zijde naar beneden achter elkaar en iets overlappend op het werkvlak, in een lange rij. Druk de naden goed aan zodat een lange lap ontstaat.
3. Kneed in een kom het gehakt met de chorizo, de paprika, de helft van de tijm en peper naar smaak.
4. Vorm van het gehakt met je handen een lange rol die iets korter is dan het deeg. Leg de gehaktrol op het deeg.
5. Bestrijk het deeg rondom de rol gehakt dun met de helft van het ei. Rol het deeg om het gehakt; trek het deeg er een beetje overheen zodat het gehakt helemaal ingepakt is. Druk de naad goed aan en vouw ook de uiteinden dicht.
6. Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat, in de vorm van de letter S.
7. Bestrijk het deeg dun met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de tijm en peper en zeezout naar smaak.
8. Bak de letter in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Laat de banketletter afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukjes
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk voor de komende feestdagen! Maak deze met Sinterklaas voor de liefhebbers van hartige snacks.
Ingrediënten
5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
400 g rundergehakt
100 g pittige chorizo (stukje worst)
0,5 gele paprika
3 el tijmblaadjes
1 ei
Snufje zeezout en peper
400 g rundergehakt
100 g pittige chorizo (stukje worst)
0,5 gele paprika
3 el tijmblaadjes
1 ei
Snufje zeezout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat bekleed met bakpapier
Leuke tips
Liever een zoete letter? Gebruik voor de vulling dan 400 g amandelspijs en bestrooi de letter voor het bakken met amandelschaafsel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464399
Homepage ID
2787175
Teller
2022
Bron
Jumbo
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid