Bereidingswijze
Zeef het bloem boven een middelgrote kom. Doe vervolgens de basterdsuiker, speculaaskruiden, vijfkruidenpoeder en zout erbij en roer alles even door. Doe de boter en het melk erbij en roer met je handen tot een kruimelig deeg. Kneed vervolgens het deeg tot een bal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg het zo'n dertig minuten in de koelkast zodat het een harde deegbal kan worden.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol kleine balletjes met een diameter van 1 tot 1,5 cm en druk de balletjes iets plat op de bakplaat.
Bak de kruidnootjes in twintig minuten gaar en goudbruin.
Haal de kruidnootjes van het bakpapier en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol kleine balletjes met een diameter van 1 tot 1,5 cm en druk de balletjes iets plat op de bakplaat.
Bak de kruidnootjes in twintig minuten gaar en goudbruin.
Haal de kruidnootjes van het bakpapier en laat afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
50.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben gek op pepernoten, vooral zelfgemaakte. Niets is zo lekker dan snoepen van pepernoten die net uit de oven komen. En je hele huis ruikt ook nog eens heerlijk. Het leek me leuk om dit traditionele recept een Aziatisch tintje te geven. Ik heb vijfkruidenpoeder bij het beslag gedaan om dit te bereiken. De pepernoten werden hierdoor iets minder zoet en kregen een hartig tintje. Een bijkomstigheid die ik kon waarderen. Je vindt dit recept en meer lekkere recepten op mijn site bySam.nl.
Ingrediƫnten
100 gram zelfrijzend bloem
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel vijfkruidenpoeder
40 gram koude harde boter
2 eetlepels melk
snufje zout
50 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel vijfkruidenpoeder
40 gram koude harde boter
2 eetlepels melk
snufje zout
50 gram bruine basterdsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
bakpapier
vershoudfolie
bakpapier
vershoudfolie
Leuke tips
Je kunt de kruidnootjes bewaren in een koektrommel.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1464365
Homepage ID
2786455
Teller
809
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid