Bereidingswijze
Directions:
Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een soepele bal. Voeg wat water toe wanneer het deeg te droog is. Ik kneed deeg altijd gewoon op het werkblad; maak een kuiltje in de bloem, boter, zout en wat water erbij en kneden maar.
Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie, druk het deeg wat plat en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.<
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de randen netjes bij.
Verkruimel de gorgonzola boven het deeg. Leg hierop speels de partjes vijgen. Bestrooi alles met de oregano.
Meng de honing met de olijfolie en de versgemalen peper en besprenkel de taart met de helft hiervan.
Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Leg er voor het opdienen wat waterkers en plakken parmaham op en besprenkel met de rest van het honing-olie mengsel
Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een soepele bal. Voeg wat water toe wanneer het deeg te droog is. Ik kneed deeg altijd gewoon op het werkblad; maak een kuiltje in de bloem, boter, zout en wat water erbij en kneden maar.
Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie, druk het deeg wat plat en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.<
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de randen netjes bij.
Verkruimel de gorgonzola boven het deeg. Leg hierop speels de partjes vijgen. Bestrooi alles met de oregano.
Meng de honing met de olijfolie en de versgemalen peper en besprenkel de taart met de helft hiervan.
Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Leg er voor het opdienen wat waterkers en plakken parmaham op en besprenkel met de rest van het honing-olie mengsel
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Directions:
- Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een soepele bal. Voeg wat water toe wanneer het deeg te droog is. Ik kneed deeg altijd gewoon op het werkblad; maak een kuiltje in de bloem, boter, zout en wat water erbij en kneden maar.
- Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie, druk het deeg wat plat en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.<
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de randen netjes bij.
- Verkruimel de gorgonzola boven het deeg. Leg hierop speels de partjes vijgen. Bestrooi alles met de oregano.
- Meng de honing met de olijfolie en de versgemalen peper en besprenkel de taart met de helft hiervan.
- Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Leg er voor het opdienen wat waterkers en plakken parmaham op en besprenkel met de rest van het honing-olie mengsel
Ingrediënten
Ingredients:
voor het deeg:
PAKJE (blader)deeg
of als je het self wilt maken: 300 gr. bloem en150 gr. boter (+ iets extra's voor het invetten van de vorm)
mespunt zout en wat koud water (naar behoefte)
voor de vulling:
125-150 gr. gorgonzola (afhankelijk van de grootte van de vorm)
oregano (gedroogd of vers, naar smaak)
4-6 verse vijgen in kwarten (afhankelijk van de grootte van de vorm)
voor de dressing:
2 eetl. honing
2 eetl. goede olijfolie
versgemalen zwarte peper
voor de garnering:
wat waterkers
een paar plakken prosciutto
voor het deeg:
PAKJE (blader)deeg
of als je het self wilt maken: 300 gr. bloem en150 gr. boter (+ iets extra's voor het invetten van de vorm)
mespunt zout en wat koud water (naar behoefte)
voor de vulling:
125-150 gr. gorgonzola (afhankelijk van de grootte van de vorm)
oregano (gedroogd of vers, naar smaak)
4-6 verse vijgen in kwarten (afhankelijk van de grootte van de vorm)
voor de dressing:
2 eetl. honing
2 eetl. goede olijfolie
versgemalen zwarte peper
voor de garnering:
wat waterkers
een paar plakken prosciutto
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, platte schaal of pizzaplaat, Snijplank, scherp mesje en een schaaltje voor de dressing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1458763
Homepage ID
2183663
Teller
1065
Bron
Donna Hay 's recept
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid