Hazenpeper met pepernoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/04/2017 - 20:45
Bereidingswijze
Leg de stukken haas met de kaneelstokjes, jeneverbessen en kruidnagelen in de schaal en giet er de wijn en azijn bij.
Laat 24 uur in de koelkast marineren.
Haal de stukken haas uit de marinade en dep droog en bestrooi ze met peper, zout en bloem.
Smelt intussen de boter op een hoog vuur in de braadpan en braad de stukken haas mooi bruin aan.
Voeg de uien toe en bak mee.
Voeg vervolgens de marinade en suiker toe en laat het geheel 2 uur stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal de stukken haas uit de saus.
Voeg de pepernoten en boerenjongens toe aan de saus, kook rustig door.
Pluk intussen alle stukjes vlees van het bot af en doe terug in de saus.
Schep in een mooie serveerschaal.
Afbeelding
Hazenpeper met pepernoten
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor Sinterklaas een gerecht voor iedereen.
Pakjesavond begint met eerlijk wild, lekker stoven in de oven
Van te voren te bereiden door de echt toegewijden !

 
 
Ingrediënten
1 haas in delen gesneden, 3 dl rode wijn, 1 dl rode wijnazijn, 2 kaneelstokjes, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagelen, 4 gesnipperde uien, 150 g pepernoten, 2 el boerenjongens, 1 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 el bloem, 2 tl suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 snijplank, 1 schaal, 1 braadpan, 1 koksmes, 1 vleestang
Leuke tips
Dit recept kan ook prima met hertenstoofvlees.

Serveertip: lekker met rode kool en appeltjes.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1457667
Homepage ID
2736831
Teller
527
Bron
wildplaza.com
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Wildplaza
Gelegenheid