Bereidingswijze
Breek de speculaasjes heel klein in een kom.
Smelt de boter in een steelpannetje, maar laat het niet bruin worden.
Voeg de boter bij de speculaasstukjes en roer het goed door elkaar.
Verdeel de koek over de bodem van de springvorm en duw het met de bolle kant van een lepel goed aan.
De springvorm afdekken en laten wachten in de koelkast.
In een schaaltje de gelatine laten weken in ruim koud water.
In een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf kloppen met de mixer.
Schep er rustig de kwark en de koekkruiden doorheen.
De gelatine uitknijpen en met een heel klein beetje water in een steelpannetje doen. Verwarmen en ondertussen De gelatine doorroeren tot het in het water is opgelost.
Dan de gelatine door het kwarkmengsel roeren.
Nog even de pepernoten erdoor en dan het mengsel op de koekbodem uitstrijken.
Het geheel minstens vier uur laten opstijven.
Taart in 10 tot 12 punten snijden en elke punt versieren met een sint of piet, pepernoten en een stukje mandarijn.
Serveren met een flinke toef slagroom ernaast. De toef nog een partje mandarijn of een pepernoot decoreren.
Smelt de boter in een steelpannetje, maar laat het niet bruin worden.
Voeg de boter bij de speculaasstukjes en roer het goed door elkaar.
Verdeel de koek over de bodem van de springvorm en duw het met de bolle kant van een lepel goed aan.
De springvorm afdekken en laten wachten in de koelkast.
In een schaaltje de gelatine laten weken in ruim koud water.
In een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf kloppen met de mixer.
Schep er rustig de kwark en de koekkruiden doorheen.
De gelatine uitknijpen en met een heel klein beetje water in een steelpannetje doen. Verwarmen en ondertussen De gelatine doorroeren tot het in het water is opgelost.
Dan de gelatine door het kwarkmengsel roeren.
Nog even de pepernoten erdoor en dan het mengsel op de koekbodem uitstrijken.
Het geheel minstens vier uur laten opstijven.
Taart in 10 tot 12 punten snijden en elke punt versieren met een sint of piet, pepernoten en een stukje mandarijn.
Serveren met een flinke toef slagroom ernaast. De toef nog een partje mandarijn of een pepernoot decoreren.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik samen met mijn vierjarige kleinzoon gemaakt. Een prachtig feestje op zich :) Want ja, Sinterklaas moest wel lekkere taart krijgen.
Ingrediƫnten
300 gram speculaasjes
90 gram boter
500 gram kwark
250 ml slagroom4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
8 blaadjes witte gelatine
150 gr poedersuiker
250 gram pepernoten
garnering:
Sint en Pietjes van chocolade, pepernoten, mandarijnpartjes
slagroom
90 gram boter
500 gram kwark
250 ml slagroom4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
8 blaadjes witte gelatine
150 gr poedersuiker
250 gram pepernoten
garnering:
Sint en Pietjes van chocolade, pepernoten, mandarijnpartjes
slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, diverse kommen en 2 steelpannetjes, koelkast, springvorm circa 22 a 24 cm doorsnede
Leuke tips
De taart ga ik nog een keer maken maar dan vervang ik de pepernoten door chocoladestukjes of rozijnen en garneer ik 'm anders. Dat moet toch een heerlijke wintertaart zijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1457599
Homepage ID
841731
Teller
168
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid