Bereidingswijze
1.Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en fruit
1 zak soepgroenten al omscheppend in 2 minuten
zachtjes glazig. Roer de spliterwten erdoor en bak nog
1 minuut. Schenbk de bouillon erbij en roer de helft van de
selderij erdoor
2.Breng de erwtensoep al roerend aan de kook en laat
30 minuten zachtjes koken.Roer regelmatig goed door,
3.Voeg de 2e zak soepgroenten met de plakjes rookworst
en de rest van de selderij toe en laat de soep nog 5 minuten
zactjes koken.
Serveer met roggebrood en katenspek:
1 zak soepgroenten al omscheppend in 2 minuten
zachtjes glazig. Roer de spliterwten erdoor en bak nog
1 minuut. Schenbk de bouillon erbij en roer de helft van de
selderij erdoor
2.Breng de erwtensoep al roerend aan de kook en laat
30 minuten zachtjes koken.Roer regelmatig goed door,
3.Voeg de 2e zak soepgroenten met de plakjes rookworst
en de rest van de selderij toe en laat de soep nog 5 minuten
zactjes koken.
Serveer met roggebrood en katenspek:
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
5 December de Dag van Sinterklaas!
Ingrediƫnten
=3 eetl.Olijfolie.
=2 zakken Boerensoepgroenten (a 350 gram)
=500 gram Spliterwten.
=2 liter Vlees- of Groentenbouillon.
=45 gram Bladselderij, grofgehakt.
=1 grote Beter Leven Rookworst (375 gram) in
plakjes.
=2 zakken Boerensoepgroenten (a 350 gram)
=500 gram Spliterwten.
=2 liter Vlees- of Groentenbouillon.
=45 gram Bladselderij, grofgehakt.
=1 grote Beter Leven Rookworst (375 gram) in
plakjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
^^Grote Soeppan^^
Leuke tips
Schenk hierbij krachtig bier, zoals Palm.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1457345
Homepage ID
1207772
Teller
58
Bron
DIRK-Supermarkten^^
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid