Ge­vul­de spe­cu­laas met aman­del­mij­ter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/18/2017 - 10:02
Bereidingswijze
-Meng in een kom het bakmeel met de suiker, koek- en speculaaskruiden en het zout.
-Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.
-Kneed met koele handen het deeg snel tot een samenhangend deeg en vorm tot een bal.
-Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

-Vet de bakvorm in.
-Verwarm de oven voor op 170 °C.
-Doe de amandelspijs in een kom. Breek 1 ei boven de kom en kneed door de spijs.
-Bestuif het werkblad met bakmeel en rol met de deegroller ⅔ van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm. Bekleed de bodem van de vorm met het deeg. Schep de spijs op het deeg, laat rondom een rand van 1 cm vrij.
Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm en leg over de spijs. Druk de randen goed aan.
-Vorm met de garneeramandelen een mijter.
- Splits het andere ei, roer de eidooier los en bestrijk de speculaaskoek ermee.
-Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Afbeelding
Ge­vul­de spe­cu­laas met aman­del­mij­ter
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wij gaan echt niet wachten tot Sint deze kruidige koek meebrengt. We bakken ‘m lekker zelf.
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
125 g donkerbruine basterdsuiker
1 el koek- en speculaaskruiden
1 mespunt zout
150 g boter
300 g amandelspijs
2 eieren
25 g garneeramandelen
Leuke tips
Tip:
Je kunt ook een springvorm (Ø 24 cm) gebruiken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1457097
Homepage ID
1090993
Teller
23
Bron
AH be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid