Bereidingswijze
snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte. zet ze onder water met zout, breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Giet ze af en spoel ze af met koud water. meng intussen in een slakom de olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten, geroosterde paprika, peterselie, zout en peper. Schep de bloemkool erdoor.
Klop van de olie en azijn een dressing, schenk deze bij de groente en meng alles goed. dek af en laat minimaal een uur marineren.
Klop van de olie en azijn een dressing, schenk deze bij de groente en meng alles goed. dek af en laat minimaal een uur marineren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
tijdens de vakantie in Italie zag ik dit recept in de Libelle, en thuis aangekomen heb ik het meteen gemaakt....héérlijk! en het in Bolgheri gekochte salade-bestek kwam ook goed tot zijn recht!
Ingrediënten
1 bloemkool, middelgroot
1 tl zout
55g pitloze gehalveerde groene olijven
1 el kappertjes
2 el zongedroogde tomaten, gehakt
1 el geroosterde rode paprika, in stukjes
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
2 el fruitige olijfolie
2 el rode wijnazijn
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 tl zout
55g pitloze gehalveerde groene olijven
1 el kappertjes
2 el zongedroogde tomaten, gehakt
1 el geroosterde rode paprika, in stukjes
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
2 el fruitige olijfolie
2 el rode wijnazijn
zeezout
versgemalen zwarte peper
Leuke tips
Geen zin in (bloem)koolgeur? Kook met de bloemkool verse laurierblaadjes mee.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1455471
Homepage ID
2173109
Teller
257
Bron
Libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid