Havermout koekjes zonder suiker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/26/2017 - 12:09
Bereidingswijze

Doe de havermout met het amandelmeel in de mengkom en voeg hier de eieren aan toe. Klop ze los in de kom en schep 2 el kwark bij het beslag. Meng goed door.

Voeg de pistachenoten en blauwe bessen toe en schep voorzichtig nog even door.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Vorm met 2 lepels kleine bolletjes en leg deze op het bakpapier. Druk met de lepel de blauwe bessen havermout koekjes nog wat verder uit, tot ze ongeveer 1 cm dik zijn. Zorg dat alle koekjes even groot zijn.

Schuif de bakplaat met de koekjes de oven in en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voordat je er de tanden in zet.

Afgesloten kun je de koekjes zeker nog wel een dag of 2 bewaren!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een te gezond recept.
is meer een ontbijthapontbijthap dan lekkers voor bibij de koffie.
Ingrediƫnten

75 gr havermout
25 gr amandelmeel
2 eieren
2 el kwark
50 gr blauwe bessen (rozijnen)
50 gr pistache noten (geroosterde pijnboompitten)
(20 g kokosvet)
(1 eetlepel stroop)
Hulpmiddelen & keukengerei
Nodig: mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden
Leuke tips
Ik had geen blauwe bessen en pistache noten, dus rozijnen en pijnboompitten gebruikt.
Het eindresultaat was wel te eten maar niet heel lekker omdat het niet gezoet was.
Daarom met verdunde stroop overschonken.
Dan zijn ze goed te eten.
Zonder stroop meer een ontbijthap.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1454787
Homepage ID
2166282
Teller
2619
Bron
Mindyourfeed.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
marjoleintje65
Gelegenheid