Bereidingswijze
Bereiding:
1. Neem een blender of keuken machine. Snijd 5 tomaten, de sjalotjes, knoflook, de rode paprika en de groene paprika in grove stukken en doen in de blender. Verwijder de zaadlijsten van de komkommers. Snijd 1 komkommer in grove stukken en bewaar de halve voor later.
2. Voeg het sap van de limoen, de rode wijnazijn en de olijfolie toe aan de blender. Zet de blender aan en laat hem flink zijn werk doen voor ongeveer 5 minuten tot je een mooie gladde soep hebt. Proef de soep en breng op smaak met zout, peper en tabasco. Zet de soep voor minimaal 30 minuten in de koelkast want koud is hij het lekkerste!
3. Neem de saté prikkers en rijg de eerste gamba met de rug zijde naar boven, gevolgd door een stukje chorizo en vervolgens een gamba met de buikzijde naar boven. Zo krijg je een leuk effect op je prikker.
4. Snijd de halve komkommer, de gele paprika en de overgebleven tomaat in kleine blokjes. Snijd de bieslook in korte stukjes.
5. Smeer de spiesjes in met een beetje olijfolie en bak ze in een pan of grill ze op de bbq. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de komkommer, paprika, tomaat, bieslook en een paar druppeltjes olijfolie. Klaar!
Eet smakelijk! Groetjes, Daantje
1. Neem een blender of keuken machine. Snijd 5 tomaten, de sjalotjes, knoflook, de rode paprika en de groene paprika in grove stukken en doen in de blender. Verwijder de zaadlijsten van de komkommers. Snijd 1 komkommer in grove stukken en bewaar de halve voor later.
2. Voeg het sap van de limoen, de rode wijnazijn en de olijfolie toe aan de blender. Zet de blender aan en laat hem flink zijn werk doen voor ongeveer 5 minuten tot je een mooie gladde soep hebt. Proef de soep en breng op smaak met zout, peper en tabasco. Zet de soep voor minimaal 30 minuten in de koelkast want koud is hij het lekkerste!
3. Neem de saté prikkers en rijg de eerste gamba met de rug zijde naar boven, gevolgd door een stukje chorizo en vervolgens een gamba met de buikzijde naar boven. Zo krijg je een leuk effect op je prikker.
4. Snijd de halve komkommer, de gele paprika en de overgebleven tomaat in kleine blokjes. Snijd de bieslook in korte stukjes.
5. Smeer de spiesjes in met een beetje olijfolie en bak ze in een pan of grill ze op de bbq. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de komkommer, paprika, tomaat, bieslook en een paar druppeltjes olijfolie. Klaar!
Eet smakelijk! Groetjes, Daantje
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag is het veel te warm voor moeilijk gedoe in de keuken vandaar een heerlijk makkelijk Spaans koud soepje: gazpacho met een spiesje van gamba's en chorizo!
Bekijk al mijn recepten op Facebook: https://www.facebook.com/puurdaantje/
of op mijn ingstagram account: https://www.instagram.com/puurdaantje/
Bekijk al mijn recepten op Facebook: https://www.facebook.com/puurdaantje/
of op mijn ingstagram account: https://www.instagram.com/puurdaantje/
Ingrediënten
Voor 4 ruime kommen:
- 1,5 komkommer
- 6 rijpe tomaten
- 3 kleuren paprika
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- tabasco
- 2 eetlepels goede olijfolie (en een beetje extra om te garneren)
- bieslook of andere kruiden om te garneren
- 16 rauwe gamba's
- stuk chorizo worst in 8 plakjes van 0,5 cm
- 4 saté prikkers
- 1,5 komkommer
- 6 rijpe tomaten
- 3 kleuren paprika
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- tabasco
- 2 eetlepels goede olijfolie (en een beetje extra om te garneren)
- bieslook of andere kruiden om te garneren
- 16 rauwe gamba's
- stuk chorizo worst in 8 plakjes van 0,5 cm
- 4 saté prikkers
Leuke tips
Tip: ga je de spiesjes op de bbq leggen? Zet dan de saté prikkers een uur van te voren in een bakje water, zo verbranden de stokjes niet op de bbq. Als je niet koolhydraat arm wilt eten is deze soep ook heerlijk met croutons voor in de soep!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1453425
Homepage ID
2685727
Teller
206
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid