Bereidingswijze
ontdooi de vis en maak deze droog met keuken papier.
doe er na eigen smaak zout en peper op aan beide kanten.
eventueel kan na eigen smaak citroen sap worden aangebracht.
pak nu vier eieren en breek deze kapot.....in een diep bord of schaal
klop het door elkaar en leg de stukken vis er in verdeel het ei over de vis aan beide kanten.
De bedoeling is nu de kruiden paneermeel over de vis word gedaan....dit kan door de vis in het paneer meel te leggen en de vis er mee te bestrooien...
dit is het makkelijkst .
doe de zonnebloem olie in de koeken pan en verhit deze.....de olie is goed als er kleine belletjes opstaan....zet het vuur wat lager en leg voorzichtig de vis in de olie ( let er wel op de vis moet zwemmen )
leg er max twee stukken in.......zodra je ziet dat de vis goudbruin word aan de onderkant hem voorzichtig met twee vorken omdraaien.....je moet het wel heel laten....je zuit zien dat de korst lekker goud bruin en krokant word.
bak je het te lang en op een te hoog vuur word de korst donker bruin en heel hard...dit kan ook lekker zijn voor de liefhebber.
na een minuut of vijf is de vis klaar en kan je hem voorzichtig eruit halen en op een bord leggen.....
doe er na eigen smaak zout en peper op aan beide kanten.
eventueel kan na eigen smaak citroen sap worden aangebracht.
pak nu vier eieren en breek deze kapot.....in een diep bord of schaal
klop het door elkaar en leg de stukken vis er in verdeel het ei over de vis aan beide kanten.
De bedoeling is nu de kruiden paneermeel over de vis word gedaan....dit kan door de vis in het paneer meel te leggen en de vis er mee te bestrooien...
dit is het makkelijkst .
doe de zonnebloem olie in de koeken pan en verhit deze.....de olie is goed als er kleine belletjes opstaan....zet het vuur wat lager en leg voorzichtig de vis in de olie ( let er wel op de vis moet zwemmen )
leg er max twee stukken in.......zodra je ziet dat de vis goudbruin word aan de onderkant hem voorzichtig met twee vorken omdraaien.....je moet het wel heel laten....je zuit zien dat de korst lekker goud bruin en krokant word.
bak je het te lang en op een te hoog vuur word de korst donker bruin en heel hard...dit kan ook lekker zijn voor de liefhebber.
na een minuut of vijf is de vis klaar en kan je hem voorzichtig eruit halen en op een bord leggen.....
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelf een lekker visje bakken?
Ingrediƫnten
5 stukken kabeljauw stukken
Kruiden paneer meel
4 eieren
peper / zout
evt Citroen sap
zonnebloem olie
Kruiden paneer meel
4 eieren
peper / zout
evt Citroen sap
zonnebloem olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
diepbord
groot plat bord
vork
diepbord
groot plat bord
vork
Leuke tips
Lekker met vers brood
Aardappel partjes....friet ect
Aardappel partjes....friet ect
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1452749
Homepage ID
2678325
Teller
10610
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid