Cheesecake met witte chocolade, kruidnoten, speculaas en karamel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/01/2016 - 09:45
Bereidingswijze
Bereiding

- Verwarm de oven tot 180°C. Verkruimel de brokspeculaas in de keukenmachine. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Voeg de boter toe aan de koekkruimel. Roer goed door.
- Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de randen in. Leg de koekkruimel op de bodem en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
- Verlaag de temperatuur naar 130°C.
- Smelt intussen de witte chocolade samen met de slagroom au bain-marie. Roer af en toe door.
- Meng met de mixer de roomkaas en de suiker tot een gladde massa. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Mix nu de gesmolten witte chocolade door de roomkaas. Voeg de kruidnootjes toe en roer deze met een spatel door de massa.
- Giet het mengsel op de taartbodem. Laat de taart een paar keer zachtjes vallen om het lucht er uit te kloppen. Zorg dat de kruidnootjes goed verdeeld zijn. Giet als laatste de gezouten karamel in een dunne straal over het mengsel.
- Bak de taart ongeveer 1 uur in de oven op 130°C. Het midden van de taart mag nog een beetje zacht zijn.
- Laat de cheesecake iets afkoelen en minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

De gezouten karamel

- Voor de gezouten karamel laat je de boter in een kleine pan bruin worden.
- Voeg de room toe, roer goed door en haal van het vuur.
- In een ander pannetje kook je de suiker met 2 eetlepels water tot het een diepbruine karamelkleur heeft. Blijf erbij, het kan ineens zwart worden. Haal van het vuur.
- Voeg nu voorzichtig het boter-roommengsel toe aan de karamel en roer goed door.
- Breng nog even kort aan de kook en breng op smaak met grof gemalen zeezout.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sinterklaas recept van de GLAMOUR
Ingrediënten
Ingrediënten voor de cheesecake

300 gram brokspeculaas
125 gram boter
300 gram witte chocolade
125 ml slagroom
600 gram roomkaas
100 gram suiker
3 eieren
75 gram kruidnoten

Ingrediënten voor de karamel

15 gram boter
25 gram slagroom
30 gram suiker
zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1447507
Homepage ID
2401949
Teller
623
Bron
Glamour
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Panda_Love
Gelegenheid