Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rul het gehakt tot het mooi bruin is en zet het van het vuur af.
Snijd de tomaten en salami in schijven en de knoflook in kleine stukjes.
Neem een grote kom om straks alles in te mengen.
Doe eerst de inhoud van de pakjes tomatenblokjes en gezeefde tomaat in de kom.
Voeg het water en een flinke scheut olijfolie toe. (Wees niet te zuinig (+/-10el))
Voeg het zout en de peper toe en de knoflook. Roer het even door.
Voeg dan het gehakt en de fusilli toe en meng het goed door totdat het een gelijkmatig geheel is.
Giet het geheel over in een grote ovenschaal en verpreid het geheel gelijkmatig.
Als afdeklaag leg je de schijfjes tomaat en salami om de beurt in rijen bovenop. Wees vooral creatief.
Je kunt de salami ook achterwege laten. Maar strooi dan nog even wat zout over de tomaat.
En dan de oven in. Ongeveer 45 minuten.
Voeg bij het uitserveren nog een beetje verse basilicum toe.
Eet smakelijk!
Rul het gehakt tot het mooi bruin is en zet het van het vuur af.
Snijd de tomaten en salami in schijven en de knoflook in kleine stukjes.
Neem een grote kom om straks alles in te mengen.
Doe eerst de inhoud van de pakjes tomatenblokjes en gezeefde tomaat in de kom.
Voeg het water en een flinke scheut olijfolie toe. (Wees niet te zuinig (+/-10el))
Voeg het zout en de peper toe en de knoflook. Roer het even door.
Voeg dan het gehakt en de fusilli toe en meng het goed door totdat het een gelijkmatig geheel is.
Giet het geheel over in een grote ovenschaal en verpreid het geheel gelijkmatig.
Als afdeklaag leg je de schijfjes tomaat en salami om de beurt in rijen bovenop. Wees vooral creatief.
Je kunt de salami ook achterwege laten. Maar strooi dan nog even wat zout over de tomaat.
En dan de oven in. Ongeveer 45 minuten.
Voeg bij het uitserveren nog een beetje verse basilicum toe.
Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik houd van lekker makkelijk, lekker lekker en lekker snel. Nou dit gerecht heeft het allemaal.
Ingrediƫnten
3 pakjes tomatenblokjes met Basilicum en oregano (van Heinz)
2 pakjes gezeefde tomaat (Heinz)
500 gr. Rundergehakt
1 salami
5 tomaten
3 teentjes knoflook
2 tl zout
2 tl peper (uit de pepermolen)
125 ml water
Olijfolie
Verse basilicum
2 pakjes gezeefde tomaat (Heinz)
500 gr. Rundergehakt
1 salami
5 tomaten
3 teentjes knoflook
2 tl zout
2 tl peper (uit de pepermolen)
125 ml water
Olijfolie
Verse basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote kom
Oven
Ovenschaal
Goede keukenmessen
Snijplanken
Oven
Ovenschaal
Goede keukenmessen
Snijplanken
Leuke tips
Je kunt de salami ook achterwege laten. Maar strooi dan nog even wat zout over de tomaat.
Ik heb er geen geraspte kaas over gedaan vanwege het zoutgehalte. Maar smaken verschillen. Lijkt mij een leuke variatie.
Ik heb er geen geraspte kaas over gedaan vanwege het zoutgehalte. Maar smaken verschillen. Lijkt mij een leuke variatie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1446643
Homepage ID
2594429
Teller
610
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid