Bereidingswijze
In steelpan 1/2 dl water met 3 el suiker aan de kook brengen. Rabarberstukjes toevoegen en in 5-7 min. zacht laten worden. Eventueel kookvocht binden met allesbinder. Rabarber laten afkoelen. 2 el aardbeistukjes achterhouden voor garnering. In keukenmachine of in kom met staafmixer rest van aardbeien met balsamicoazijn en rest van suiker pureren. Mascarpone erdoor kloppen. In 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom schenken. Met laagje blanke vla eindigen. Aardbeienroomflip garneren met stukjes aardbei.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voedingswaarde is:
energie 330 kcal
eiwit 5 g
koolhydraten 37 g
vet 18 g
energie 330 kcal
eiwit 5 g
koolhydraten 37 g
vet 18 g
Ingrediënten
4 eetlepels suikerï„Ÿ
250 g verse rabarber (in stukjes van 3 cm)ï„Ÿ
2 theelepels allesbinderï„Ÿ
250 g aardbeien (in stukjes)ï„Ÿ
1 theelepel balsamicoazijnï„Ÿ
125 g mascarponeï„Ÿ
4 dl blanke vlaï„Ÿ
250 g verse rabarber (in stukjes van 3 cm)ï„Ÿ
2 theelepels allesbinderï„Ÿ
250 g aardbeien (in stukjes)ï„Ÿ
1 theelepel balsamicoazijnï„Ÿ
125 g mascarponeï„Ÿ
4 dl blanke vlaï„Ÿ
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of keukenmachine
Leuke tips
Voor deze flip kan ook rabarbercompote uit pot gebruikt worden. Dan staat dit toetje in nog geen 10 minuten op tafel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1438288
Homepage ID
2443596
Teller
26
Bron
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R303002/aardbeienroomflip-met-rabarber
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid