Pepernoten cheesecake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/2015 - 20:09
Bereidingswijze
Doorzoek het huis en verzamel alle pepernoten.
Smelt de boter.
Rasp de schil van de sinaasappels.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Maal de pepernoten fijn in de keukenmachine. (Of leg ze in een theedoek en gebruik wat ouderwets geweld met een deegroller.) Meng met de gesmolten boter. Schep in een ingevette springvorm van 24 cm en druk goed aan. Bak het 10 minuten op 180 °C.
Mix de suiker met de maizena. Klop de roomkaas er door, totdat het een romig mengsel is. Voeg één voor één eieren toe, terwijl je blijft kloppen.
Schenk, nog steeds kloppend de room bij het mengsel. Voeg de merg van het vanillestokje toe en de geraspte schil van 2 sinaasappels.
Stort het mengsel op de taartbodem. Schud even totdat alles gelijk verdeeld is. Bak 45 minuten in de oven (Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt! En dek eventueel af met aluminiumfolie). Serveer afgekoeld.
Mocht je nog vol zitten van de chocoladeletters: deze taart kun je prima een dag later serveren
Afbeelding
Pepernoten cheesecake
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hier maak je Sint en Piet vast blij mee.
 
Ingrediënten
ca 40 minuten + 45 minuten wachttijd


250 g pepernoten
150 g boter
2 sinaasappels
1 vanilestokje
200 g suiker
3 el maïzena
900 g roomkaas
3 grote eieren
100 ml room
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 24 cm

Keukenmachine of een deegroller
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437545
Homepage ID
1977752
Teller
1189
Bron
24 kitchen
Waardering aantal
1
Waardering
1
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Joyce1956
Gelegenheid