Bereidingswijze
Roer met de mixer en deeghaken de boter zacht en glad.
Voeg de speculaasmix toe.
Maak van het deeg en grote bal, wikkel het in de huishoudfolie en laat het minstens een kwartier rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 graden
Snijd de deegbal in vier gelijke stukken.
Rol de stukken uit tot cirkels van circa 16 centimeter en leg ze op de bakplaat.
Het uitrollen gaat heel makkelijk met de deegroller en het deeg tussen twee lagen huishoudfolie in.
Plakken op de bakplaat leggen en in 15 minuten bruin en gaar bakken.
Op rooster af laten koelen.
Rasp de schil van de schoon geboende sinaasappel, doe de raps met de suiker bij de slagroom en klop het stijf.
Klop in een tweede kom de mascarpone luchtig.
Spatel de slagroom door de mascarpone heen.
Schep de room in een spuitzak en spuit een laag op de eerste koek, afdekken met koek twee. Weer een laagje room erop spuiten en afdekken met laag drie, nogmaals herhalen en afdekken met laag 4. In de koelkast de taart op laten stijven.Vlag voor het serveren de bovenste laag room opspuiten en bestrooien met schuddebuikjes of chocoladekrullen of wat je maar lekker vind. Partjes sinaasappel of mandarijk kan ook.
Voeg de speculaasmix toe.
Maak van het deeg en grote bal, wikkel het in de huishoudfolie en laat het minstens een kwartier rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 graden
Snijd de deegbal in vier gelijke stukken.
Rol de stukken uit tot cirkels van circa 16 centimeter en leg ze op de bakplaat.
Het uitrollen gaat heel makkelijk met de deegroller en het deeg tussen twee lagen huishoudfolie in.
Plakken op de bakplaat leggen en in 15 minuten bruin en gaar bakken.
Op rooster af laten koelen.
Rasp de schil van de schoon geboende sinaasappel, doe de raps met de suiker bij de slagroom en klop het stijf.
Klop in een tweede kom de mascarpone luchtig.
Spatel de slagroom door de mascarpone heen.
Schep de room in een spuitzak en spuit een laag op de eerste koek, afdekken met koek twee. Weer een laagje room erop spuiten en afdekken met laag drie, nogmaals herhalen en afdekken met laag 4. In de koelkast de taart op laten stijven.Vlag voor het serveren de bovenste laag room opspuiten en bestrooien met schuddebuikjes of chocoladekrullen of wat je maar lekker vind. Partjes sinaasappel of mandarijk kan ook.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemaakt voor de verjaardag van mijn jongste dochter, in sinterklaastijd. En lekker, mmmmm....
Ingrediƫnten
pak Koopmans mix voor speculaas van 400 gram
150 gr zachte, ongezouten roomboter
1 handsinaasappel
500 ml slagroom
80 gr suiker
500 gr mascarpone (beker)
150 gr zachte, ongezouten roomboter
1 handsinaasappel
500 ml slagroom
80 gr suiker
500 gr mascarpone (beker)
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer met deeghaken
deegroller
doorzichtig vershoudfolie/huishoudfolie
2 bakplaten bekleed met bakpapier
rasp
eventueel een spuitzak
deegroller
doorzichtig vershoudfolie/huishoudfolie
2 bakplaten bekleed met bakpapier
rasp
eventueel een spuitzak
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437431
Homepage ID
841731
Teller
384
Bron
jumbo hallo uitgave 2015 najaar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid