Zalmwrap "grachtengordel" met rode biet en dille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/07/2015 - 18:03
Bereidingswijze
- hak of knip de dille fijn, meng met de zuivelspread en veel versgemalen peper.
-rasp de bietjes, meng met peper, zout en sap van een kwart citroen.
Besmeer een tortilla met 1/4 van de zuivelspread, beleg met 1/4 van de zalm en smeer er 1/4 van het bietenrasp over. Rol op en verpak strak in vershoudfolie. Maak zo nog 3 wraps.
Laat ze minstens een uurtje in de koelkast opstijven. Pak uit, snijd de 'kontjes'er af, en snijd elke wrap in 8 plakjes.
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
32.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept bedacht als borrelhapje bij het 21-diner van mijn dochter. Het thema was "Amsterdam". De plakjes lijken (met enige fantasie) op een plattegrond van de Amsterdamse grachtengordel. De bietjes had ik toegevoegd om het contrast van de plattegrond duidelijker te maken, maar ook qua smaak bleek het een groot succes!
Ingrediƫnten
-2 pakjes zuivelspread naturel
-1 bosje dille
-2 pakjes gerookte zalm (400 gram totaal)
-2 kleine geschilde gekookte bietjes (uit zo'n vacuumverpakking)
-zout
-versgemalen peper (liefst 4-seizoenenpeper)
- kwart citroen
-4 tortillawraps
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp, vershoudfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1434795
Homepage ID
1956599
Teller
49
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
meijca
Gelegenheid