Bereidingswijze
Het zelfrijzende bakmeel, de basterdsuiker, het zout en de kruiden door een zeef in een kom schudden en door elkaar roeren. De boter er met 2 messen doorheen snijden. De lepels melk toevoegen. De bestanddelen met de hand dooreen kneden tot een gelijkmatig deeg ontstaan is. Het deeg even laten rusten en daarna uitrollen op een met deeg bestoven aanrecht.
De amandelen wassen, opzetten met ruim water, aan de kook laten komen, afgieten en overgieten met koud water, ze vervolgens van de velletjes ontdoen en snipperen. Deze snippers over het deeg strooienof ze er met de deegrol luchtig inrollen. Van het deeg met de hand een pop vormen. Daarna de koek op een ingevet bakblik leggen. Bakken in een matige warme oven. Baktijd 20 a 25 minuten.
De amandelen wassen, opzetten met ruim water, aan de kook laten komen, afgieten en overgieten met koud water, ze vervolgens van de velletjes ontdoen en snipperen. Deze snippers over het deeg strooienof ze er met de deegrol luchtig inrollen. Van het deeg met de hand een pop vormen. Daarna de koek op een ingevet bakblik leggen. Bakken in een matige warme oven. Baktijd 20 a 25 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevonden in een kookschrift van mijn schoonmoeder
Ingrediƫnten
200 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram boter
100 gram bruine basterdsuiker
8 gram speculaaskruiden of kaneel met gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagelpoeder
2 eetlepels melk
100 gram amandelen
75 gram boter
100 gram bruine basterdsuiker
8 gram speculaaskruiden of kaneel met gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagelpoeder
2 eetlepels melk
100 gram amandelen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1431089
Homepage ID
2268201
Teller
20
Bron
Kookschrift
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid