Bereidingswijze
Voor de bodem neemt u biscuitdeeg
per ei :20gr suiker,15gr bloem,5gr zetmeel
Bereiding:splits de eieren
Klop het eigeel luchtig met de helft van de suiker
Voeg dan de bloem speculaaskruiden, cacao en zetmeel toe
Klop nu met de rest van de suiker het eiwit stijf
Meng dan voorzichtig het eiwit door het deegmengsel
Doe het in een goed beboterde sprongvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden
Plaast de springvorm in het midden van de oven
30 tot 40 minuten bakken
Temper na10 tot 15 minuten de oven tot 175 graden
Laat de biscuitbodem afkoelen en snij hem door midden
Maak als de bodem in de oven is de mousse
Voor een taart van 24 cm hebt u nodig:
5dl room suiker naar smaak 3 plakjes gelatine
Laat de gelatine weken en neem een beetje warme koffie
en los daarin de gelatine op laat nu het mengsel afkoelen
maar niet helemaal koud lauw warm.
Klop de room met suiker half stijf voeg het koffie/gelatinemengsel toe
Klop nu de room stijf laat het mengsel in de koelkast een half uurtje op stijven.
Verdeel een helft van de mousse over de ene heft van de bodem en leg de andere
er voorzichtig bovenop en verdeel de andere helft over de boven kant .
De mousse kan men in iedere smaak maken die u lekker vind.
Als u speculaas wilt maken doe wat kruiden in het beslag
En in de room en iets minder koffie en ook wat speculaaskruiden
per ei :20gr suiker,15gr bloem,5gr zetmeel
Bereiding:splits de eieren
Klop het eigeel luchtig met de helft van de suiker
Voeg dan de bloem speculaaskruiden, cacao en zetmeel toe
Klop nu met de rest van de suiker het eiwit stijf
Meng dan voorzichtig het eiwit door het deegmengsel
Doe het in een goed beboterde sprongvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden
Plaast de springvorm in het midden van de oven
30 tot 40 minuten bakken
Temper na10 tot 15 minuten de oven tot 175 graden
Laat de biscuitbodem afkoelen en snij hem door midden
Maak als de bodem in de oven is de mousse
Voor een taart van 24 cm hebt u nodig:
5dl room suiker naar smaak 3 plakjes gelatine
Laat de gelatine weken en neem een beetje warme koffie
en los daarin de gelatine op laat nu het mengsel afkoelen
maar niet helemaal koud lauw warm.
Klop de room met suiker half stijf voeg het koffie/gelatinemengsel toe
Klop nu de room stijf laat het mengsel in de koelkast een half uurtje op stijven.
Verdeel een helft van de mousse over de ene heft van de bodem en leg de andere
er voorzichtig bovenop en verdeel de andere helft over de boven kant .
De mousse kan men in iedere smaak maken die u lekker vind.
Als u speculaas wilt maken doe wat kruiden in het beslag
En in de room en iets minder koffie en ook wat speculaaskruiden
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit idee kwam bij mij op toen ik bij de aldi een taart zonder bakken zag staan
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
4 eieren
80 gr suiker voor het deeg
100 gr suiker voor de room
60 gr bloem
20 gr zetmeel (maizena)
3 Blaadjes gelatine
een kwart kopje sterke koffie of mokka aroma een paar druppels naar smaak
Speculaaskruiden
1 eetlepel cacao
4 eieren
80 gr suiker voor het deeg
100 gr suiker voor de room
60 gr bloem
20 gr zetmeel (maizena)
3 Blaadjes gelatine
een kwart kopje sterke koffie of mokka aroma een paar druppels naar smaak
Speculaaskruiden
1 eetlepel cacao
Hulpmiddelen & keukengerei
Benodigheden
Mixer
3 kommen
paletmes of spatel
springvorm 24 cm
Mixer
3 kommen
paletmes of spatel
springvorm 24 cm
Leuke tips
Hou wat slagroom over en spuit deze in rozetten op de taart neem war chocolade vlokken en strooi die er voorzichtig over
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1429329
Homepage ID
2319701
Teller
112
Bron
aldi
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid