Bereidingswijze
Klop de slagroom in een ruime kom met 3 espressosticks en de suiker met een mixer stijf. Roer de helft van de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom. Los de rest van de espressosticks op in het hete water en meng de rest van de koffielikeur erdoor.
Doop 12 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal. Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg 10 moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
Doop 6 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring. Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met 10 soesjes en 6 in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
Verdeel de rest van de slagroom erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).
Variatietip:
Voor een alcoholvrije variant kun je de koffielikeur vervangen door 200 ml Siroop voor in de koffie karamel (flesje 250 ml).
Tip:
Je kunt de koffielikeur ook zelf maken. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
Bewaartip:
Je kunt deze trifle 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Doop 12 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal. Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg 10 moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
Doop 6 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring. Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met 10 soesjes en 6 in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
Verdeel de rest van de slagroom erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).
Variatietip:
Voor een alcoholvrije variant kun je de koffielikeur vervangen door 200 ml Siroop voor in de koffie karamel (flesje 250 ml).
Tip:
Je kunt de koffielikeur ook zelf maken. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
Bewaartip:
Je kunt deze trifle 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
proberen is echt een aanrader
Ingrediƫnten
- 500 ml slagroom
- 5 espressosticks
- 4 el suiker
- 200 ml koffielikeur (bijv. TiaMaria, slijter)
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 50 ml heet water
- 24 lange vingers
- 36 minimoorkopsoesjes (diepvries, ontdooid)
- 1 tl cacaopoeder
- 5 espressosticks
- 4 el suiker
- 200 ml koffielikeur (bijv. TiaMaria, slijter)
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 50 ml heet water
- 24 lange vingers
- 36 minimoorkopsoesjes (diepvries, ontdooid)
- 1 tl cacaopoeder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1428279
Homepage ID
2310159
Teller
141
Bron
allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid