Bereidingswijze
1. Smelt de witte chocolade met de aardbeiensnoepjes en de boter au bain-marie. Roer tot het mengsel homogeen is.
2. Voeg de suiker toe en meng goed.
3. Klop de eieren los en voeg ze toe.
4. Zeef de bloem erbij en meng goed.
5. Neem 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.
6. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en zet 1 uur in de koelkast.
7. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7)
8. Duw de guimauves een stukje in de moelleux.
9. Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
10. Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op het bord.
2. Voeg de suiker toe en meng goed.
3. Klop de eieren los en voeg ze toe.
4. Zeef de bloem erbij en meng goed.
5. Neem 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.
6. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en zet 1 uur in de koelkast.
7. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7)
8. Duw de guimauves een stukje in de moelleux.
9. Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
10. Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op het bord.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn eerste Moelleux en ik leer er al direkt uit! ;)
Ik heb geen marshmallows gekocht omdat ik dacht dat dit puur om de versiering ging. Maar zat dus fout, want de marshmallow was bedoeld voor het lopend mengsel, dus heb er dan maar Tagada snoepjes voor gebruikt, maar uiteindelijk was dat snoepje iets te klein voor genoeg mengsel! :D
Dus wie het wil proberen, vergeet de marshmallows niet! ;)
Ik heb geen marshmallows gekocht omdat ik dacht dat dit puur om de versiering ging. Maar zat dus fout, want de marshmallow was bedoeld voor het lopend mengsel, dus heb er dan maar Tagada snoepjes voor gebruikt, maar uiteindelijk was dat snoepje iets te klein voor genoeg mengsel! :D
Dus wie het wil proberen, vergeet de marshmallows niet! ;)
Ingrediënten
150 g witte chocolade
50 g Tagada-aardbeiensoepjes (Haribo)
100 g boter
80 g suiker
4 eieren
100 g bloem
6 guimauves (spekken of marshmallows)
50 g Tagada-aardbeiensoepjes (Haribo)
100 g boter
80 g suiker
4 eieren
100 g bloem
6 guimauves (spekken of marshmallows)
Hulpmiddelen & keukengerei
Siliconen bakvormpjes
oven
oven
Leuke tips
11. Dien onmiddellijk op, want het snoepgoed wordt snel weer vast.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1427883
Homepage ID
2065760
Teller
54
Bron
Boek ‘Moelleux’ – Verrassende zoete en hartige cakejes met een smeuïg hart –
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid