Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175/180 graden (afh. van je oven)
. Zet het bakrooster op de één na onderste bakrek in de oven.
Vet een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem. Klop de boter en suiker samen in ongeveer 5 minuten licht en romig
Rasp de sinaasappel en voeg de schil en sinaasappelsap, speculaaskruiden maanzaad en vanille aroma erbij. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor.
Roer het zout door het zelfrijzend bakmeel en zeef het mengsel drie keer Je krijgt zo een heel fijne structuur . . Doe het vervolgens bij het ei-boter mengsel en spatel het erdoorheen. Doe het beslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. AIs de prikker nog nat is bak de cake dan nog wat langer.
. Zet het bakrooster op de één na onderste bakrek in de oven.
Vet een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem. Klop de boter en suiker samen in ongeveer 5 minuten licht en romig
Rasp de sinaasappel en voeg de schil en sinaasappelsap, speculaaskruiden maanzaad en vanille aroma erbij. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor.
Roer het zout door het zelfrijzend bakmeel en zeef het mengsel drie keer Je krijgt zo een heel fijne structuur . . Doe het vervolgens bij het ei-boter mengsel en spatel het erdoorheen. Doe het beslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. AIs de prikker nog nat is bak de cake dan nog wat langer.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat kun je bedenken met speculaas behalve alles wat er al is ??? Nou een speculaas-sinaasappelcake met maanzaad. Stevige heerlijke cake voor sinterklaas, maar natuurlijk ook op andere dagen!
Ingrediënten
250 gr boter op kamertemperatuur250 gr. witte basterdsuiker250 rgr. zelfrijzend bakmeel6 eieren maat m of 5 eieren maat Lsnuf zoutgeraspte schil van één sinaasappelsap van één sinaasappel5 tl. speculaaskruiden
2 tl maanzaadjes1 tl. vanille aroma
100 gram tpische vruchtjes ( muesli, te koop bij Jumbo bijvoorbeeld)
2 tl maanzaadjes1 tl. vanille aroma
100 gram tpische vruchtjes ( muesli, te koop bij Jumbo bijvoorbeeld)
Hulpmiddelen & keukengerei
Tulband
Mixer/keukenmachine
Weegschaald
Mixer/keukenmachine
Weegschaald
Leuke tips
Je kan de vruchtjes ook vervangen door bijvoorbeeld studentenhaver. Let dan wel op dat alle noten zijn ontveld en ik denk dat het handig is om ze ook te hakken .
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425537
Homepage ID
2254175
Teller
138
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid