Bereidingswijze
1. Meng de honing, stroop en 1 ei in een kom door elkaar.
2. Zeef de bloem met het snufje zout, bakpoeder en de kruiden boven deze kom en meng alle ingredienten tot een stevig deeg.
3. Laat het deeg afgedekt een uurtje rusten in de koelkast,
4. Verwarm de oven zo'n 10 minuten voor op 200 graden.
5. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte op een met bloem bestoven werkblad. Steek of snijd de gewenste vormen uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
6. Bestrijk de vormen met het andere ei.
7. Bak deze Hollandse lekkernij af in maximaal 15 minuten. Klaar! Kan je ze weerstaan tot ze afgekoeld zijn? Ik niet : )
2. Zeef de bloem met het snufje zout, bakpoeder en de kruiden boven deze kom en meng alle ingredienten tot een stevig deeg.
3. Laat het deeg afgedekt een uurtje rusten in de koelkast,
4. Verwarm de oven zo'n 10 minuten voor op 200 graden.
5. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte op een met bloem bestoven werkblad. Steek of snijd de gewenste vormen uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
6. Bestrijk de vormen met het andere ei.
7. Bak deze Hollandse lekkernij af in maximaal 15 minuten. Klaar! Kan je ze weerstaan tot ze afgekoeld zijn? Ik niet : )
Afbeelding
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het Sinterklaas snoepgoed ligt al maanden in de winkel en ik weet niet hoe het bij jou eraan toe gaat, maar wij hebben al wat peper- en kruidnoten achter de kiezen. Het lekkerste vind ik de zachte grof gesneden pepernoten die naar anijs smaken. Het leek me leuk om zelf eens pepernoten en taai-taai poppetjes te maken. In de Galeria Kaufhof (een soort Bijenkorf) in Düsseldorf heb ik laatst bovendien een enige koekjesvorm gekocht in de vorm van een taai-taai mannetje die ik meteen heb kunnen gebruiken hiervoor. Voor de pepernoten heb ik kleine koekjesvormen in de vorm van een hartje en bloemetje gebruikt. Dat is weer eens wat anders dacht ik. En in de kast had ik nog wat decoreerstiften liggen. Dit is het resultaat. Je hebt nodig:
Ingrediënten
350 gram bloem
225 gram honing
2 eetlepels schenkstroop
3/4 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel gember
1 theelepel anijs
snufje zout
optioneel: een (witte) decoreerstift bijv. Dr. Oetker
225 gram honing
2 eetlepels schenkstroop
3/4 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel gember
1 theelepel anijs
snufje zout
optioneel: een (witte) decoreerstift bijv. Dr. Oetker
Leuke tips
Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter.
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1425324
Homepage ID
1004258
Teller
311
Bron
www.vertruffelijk.nl
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid