Gevulde speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/04/2014 - 10:07
Bereidingswijze
Doe het zelfrijzend bakmeel, roomboter, donkere basterdsuiker, Chinese 5-spices en de melk in een beslagkom en kneed het tot een mooi samenhangend deeg. Wikkel het deeg in een stuk huishoudfolie en laat het vervolgens 30 minuten rusten.

Leg het deeg op een keukenweegschaal en weeg precies de helft af. Rol de twee stukken deeg uit tot rechthoekige lappen van circa 3-4 mm dik.

Leg één lap deeg in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel hierover het amandelspijs, laat rondom de rand vrij. Leg nu de tweede lap deeg over het amandelspijs

en druk de randen dicht. Bestrijk de speculaas met wat losgeklopte ei. Garneer het met wat amandelen. Zet het in een oven op 180 graden en bak het vervolgens in 50-55 minuten gaar en mooi bruin.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is de lekkerste gevulde speculaas die ik tot nu toe gemaakt heb, ik heb dit recept vorig jaar van 24Kitchen uit een programma met Rudolph van Veen.
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
150 gram amandelspijs (Dr. Oetker)
125 gram donkere basterdsuiker (Van Gilse)
10 gram Chinese 5-spices (Verstegen)
50 mililiter volle melk
1 ei
amandelen
Leuke tips
TIP: De Chinese 5-Spices kunnen natuurlijk vervangen worden door speculaas/koek kruiden (Verstegen) voor authentieke gevulde speculaas.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425127
Homepage ID
2082924
Teller
135
Bron
Rudolph van Veen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
richard43
Gelegenheid