Bereidingswijze
Schil en was de wortelen. Snij ze in schijfjes.
Pel de uien. Snij ze in stukken.
Schil en was de aardappelen. Snij ze in gelijke blokjes.
Pers de sinaasappels uit.
Verhit de vetstof. Doe er de uien bij en laat ze glazig worden.
Doe er de wortelen, het water en de blokjes bouillon bij. Laat 30 minuten koken.
Kook intussen ook de aardappelen gaar in een andere kookpot.
Mix de soep.
Doe er de aardappelen bij.
Laat de soep even rusten.
Giet er vlak voor je de soep opdient het sap van de sinaasappels bij.
Pel de uien. Snij ze in stukken.
Schil en was de aardappelen. Snij ze in gelijke blokjes.
Pers de sinaasappels uit.
Verhit de vetstof. Doe er de uien bij en laat ze glazig worden.
Doe er de wortelen, het water en de blokjes bouillon bij. Laat 30 minuten koken.
Kook intussen ook de aardappelen gaar in een andere kookpot.
Mix de soep.
Doe er de aardappelen bij.
Laat de soep even rusten.
Giet er vlak voor je de soep opdient het sap van de sinaasappels bij.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Breng je soep op smaak met sinaasappelsap! Het werkt en het smaakt!
Ingrediënten
1 kilogram wortelen
3 uien
4 vastkokende aardappelen
2 sinaasappels
20 gram veststof (olie, boter of margarine)
1,5 liter water
2 blokjes bouillon van groenten
3 uien
4 vastkokende aardappelen
2 sinaasappels
20 gram veststof (olie, boter of margarine)
1,5 liter water
2 blokjes bouillon van groenten
Leuke tips
Lekker met een stukje stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1424450
Homepage ID
2065760
Teller
189
Bron
‘Lekker & gezond – verrukkelijke recepten voor weinig geld’
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid